Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Anna Perho: "Tässä iässä pelkkä univaje näkyy kasvoilla"

Teksti:
Leena Lukkari
Kuvausjärjestelyt:
Heidi Reponen
Kuvat:
Jouni Harala
Julkaistu: 1.8.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
Kun Anna Perho tuntee olonsa nuhjuiseksi, hän piipahtaa kampaajalla tai ihoterapeutilla. Silmäpusseihin hän ei suosittele ainakaan peräpukamavoidetta.

Kun Anna Perho oli teini, Hanoi Rocks niitti mainetta ja moni nuori halusi näyttää samalta kuin Michael Monroe. Niin myös Ypäjällä asunut Anna. Hän piirsi mustalla kajalilla paksut rajaukset leinikinsinisten silmien ympärille ja suti luomille pinkkiä ja oranssia.

"Olin Ypäjän ainoa neopunkkari."

Tukka piti saada pystyyn keinolla millä hyvänsä, mutta muotovaahdot ja geelit tekivät vasta tuloaan. Onneksi ulkonäöstään tarkalla äidillä oli kampausnestettä. Ja jos halusi vielä stydimpää pitoa, ja tietysti Anna halusi, hän laittoi hiukset pystyyn sokerivedellä.

Kerran Anna värjäsi luonnostaan blondin tukkansa karamellivärillä pinkiksi. Äiti ei tykännyt: väriä oli vaikea pestä lakanoista.

Juhliin Anna meikkaa yhä kunnolla.

"Ennemmin överit kuin vajarit. Mutta ihan viime vuosina olen tullut siihen tulokseen, että tuhkimomeikki päivänvalossa ei ole enää tässä iässä se juttu."

Peräpukamavoidetta silmäpusseihin

Anna käy kerran tai kaksi kuukaudessa ihoterapeutilla. Se vie aikaa ja rahaa, mutta se kannattaa. Eikä paluuta ole, koska vaikutus katoaa heti kun hoidoissa lakkaa käymästä.

"Ihoterapeutti on kuin personal trainer. Ilman ei tule toimeen, kun on kerran päässyt tulosten makuun."

Kotona ihonhoito on Annalle helppoa, koska hänestä on mukavaa läträtä purkkien ja putkiloiden kanssa. Hän on vakuuttunut siitä, että ihon ikämuutoksia voi ehkäistä säännöllisellä hoidolla.

Rutiineihin kuuluu puhdistus ja kosteutus. Yöksi hän laittaa retinolia sisältävää yövoidetta ja seerumia. Niiden lisäksi tarvitaan eliksiireistä vahvinta, unta.

"Tässä iässä ei tarvita edes alkoholia. Pelkkä univaje näkyy kasvoilla."

Sitä Anna koittaa tarvittaessa häivyttää kirkastavalla kuorinnalla ja virkistävällä naamiolla, mutta silmäpusseihin ei auta mikään. Tätä Anna ei suosittele kenellekään: kerran hän kokeili silmäpusseihin peräpukamavoidetta.

"Ei sekään auttanut."

Meikki hyvin, kaikki hyvin

Annalle ulkonäöstä huolehtiminen on oman hyvinvoinnin kannalta tärkeä, arkea ilahduttava juttu. Tukka hyvin, kaikki hyvin -ajatus toimii myös käytännössä.

Jos olo on nuhjuinen, Anna piipahtaa kampaajalla. Hyvä leikkaus ja väri piristävät. Hän iloitsee siitä, että meikkimuoti on entistä luonnollisempaa.

"Nyt on muodikasta meikata meikittömältä näyttävä joogatyttö-look."

Se syntyy hehkusta, joka voidaan luoda vain hyvin puhdistetulle ja kosteutetulle iholle. Meikki pitää pohjustaa primerilla, joka peittää pienet virheet ja silottaa ihon. Vasta sen päälle levitetään oikeansävyinen meikkivoide.

"Olen istunut niin monet kerrat meikattavana, että olen väkisinkin oppinut ammattilaisilta muutamia kikkoja."

Anna on oppinut esimerkiksi meikkaamaan luonnostaan hiukan eripariset silmänsä symmetrisemmiksi.

Annan vinkit nuutuneen ilmeen piristämiseen

  1. Meikkauskurssi. Meikkaus on tekniikkalaji, jossa voi kehittyä. Jokaisen kannattaa käydä kerran elämässään meikkauskurssilla. Taitavalla meikillä voi peittää väsymyksen merkit.
  2. Ihoterapeutti. Säännöllinen ammattilaiskäsittely yhdistettynä huolelliseen omaan ihonhoitoon ja uneen pitää ihon hehkeänä. Varoitus: saattaa aiheuttaa riippuvuutta!
  3. Retinoli eli A-vitamiini on yksi harvoista raaka-aineista, jonka ryppyjä silottavan vaikutuksen lääketiede tunnustaa. Se sopii yövoiteeseen. Aamulla iho näyttää virkeältä.

Lisää aiheesta