Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Anne Kukkohovi: "Enää en halua rusketusta"

Teksti:
Leena Lukkari
Kuvausjärjestelyt:
Anne Kukkohovi
Kuvat:
Satu Kemppainen
Julkaistu: 12.6.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
Anne Kukkohovi, 46, ei enää paahda itseään auringossa kuten nuorena. Nyt nuoruuden rusketusvimma jo hävettää.

Musta, röpelöinen möhkäle koivun rungossa on pakurikääpä. Siitä ei todellakaan tule mieleen luksuskosmetiikka eikä huoliteltu Anne Kukkohovi, mutta se on hänen kosmetiikkamerkkinsä tärkeä raaka-aine. Miksi ihmeessä?

"Muutama vuosi sitten sain pakurikäävästä apua poskionteloideni tulehduskierteeseen."

Kukkohovi alkoi ottaa selvää tästä muinaislääkitsijästä ja ihmetteli, miksei sitä hyödynnetty kauneudenhoidossa. Hän pani kemistin hommiin, ja niin syntyi Supermood-sarja.

"Markkinoilla ei ollut kauneudenhoitosarjaa, jossa olisi otettu huomioon ihminen kokonaisuutena. Tiedetään, että elämäntavat vaikuttavat ihoon. Sarjassani on muun muassa syötävää kosmetiikkaa."

Permis kavereille kans

Kukkohovi käyttää tietysti päivittäisessä kauneudenhoidossaan omia tuotteitaan. Teininä hän opetteli meikkaamaan selaamalla kosmetiikan postimyyntiluettelon kulmat hiirenkorville ja hankki ripsivärin, huulipunan ja aurinkopuuterin.

1980-luvulla oli tärkeää olla päivettynyt. Auringonoton ja solariumin vaaroista ei puhuttu. Jo kevättalvella nopeutettiin ruskettumista peilillä.

"Hävettää koko rusketusvimma. Onneksi käytin sentään aurinkovoiteita."

Rusketuksen seuraksi Kukkohovi teki blondit permanenttikiharat.

"Äitini kampaamo sijaitsi kotimme siipirakennuksessa. Siellä hoitelin permikset myös kavereille, kyseenalaisin tuloksin."

Kun Ruotsin, Saksan, Englannin ja Japanin mallimaailmat aukesivat Kukkohoville 1990-luvulla, hänen suhteensa kauneuteen ja kosmetiikkaan muuttui.

"Kiinnostuin ihonhoidosta vasta malliaikoina, koska herkistyin helposti. Otin lentokoneessa antihistamiinia, ettei iho olisi ärtynyt. Kymmenen vuotta ammattilaisten meikattavana opetti niin paljon, että voisin kirjoittaa opeista kirjan."

Uteliaisuus on karismaattista

Nyt Kukkohovi määrittää kauneuden laajemmin kuin nuorena. Hän ihailee edelleen malli Christy Turlingtonia, 48, mutta myös Yhdysvaltojen Voguen taiteellista johtajaa Grace Coddingtonia, 76. Coddington tunnetaan kalpeasta ihosta ja punaisesta säkkärätukasta.

Karismaattinen ihminen on intohimoinen. Hän pukeutuu kuten parhaaksi näkee ja viis veisaa trendeistä.

"Karisma tekee kantajastaan unohtumattoman", Kukkohovi sanoo.

"Karismaattinen ihminen on intohimoinen. Hän pukeutuu kuten parhaaksi näkee ja viis veisaa trendeistä. Grace on iästään huolimatta inspiroitunut, tinkimätön ja utelias elämälle."

Lisää aiheesta