Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hotellinjohtajan kauneusvinkit pitkiin päiviin ja työmatkoille

Teksti:
Anni Nissi
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 11.7.2016
|
Muokattu: 31.8.2020
Hotellinjohtaja Irmeli Puolanne osaa pakata niin, ettei reissussa iske meikkikatastrofi tai huono hiuspäivä.

Iloinen hymy, vauhdikkaat askeleet ja helposti lähestyttävä olemus. Niistä tunnistaa Irmeli Puolanteen, 55. Hän on yhden Tampereen tunnetuimman maamerkin, Tammerkosken rannalla kohoavan Original Sokos Hotel Ilveksen hotellinjohtaja.

Sen lisäksi hän on kosmetiikkafani ja reissaamisen ekspertti. Ilves on paitsi hotelli myös tapahtumatalo, ja sellaista taloa johtaakseen on bongailtava jatkuvasti uusia ideoita. Puolanne reissaa siksi paljon Suomessa ja ulkomailla.

"Olen usein etukäteen yhteydessä hotelliin ja tiedustelen huoneen sijaintia ja varustelua sekä sitä, löytyykö hotellista kuntosali. Niin välttyy monilta pettymyksiltä", hän vinkkaa.

Monen hotellihuoneen varusteluun kuuluu esimerkiksi seinässä kiinni oleva "lehmän henkäys", hiustenkuivaaja, jossa tehoja ei ole nimeksikään. Puolanne on huomannut, että respasta löytyy lähes aina lainaksi kunnollinen kuivaaja.

Hän karsii reissuvarustuksen minimiin ja pakkaa pesuaineet pieniin muoviputeleihin.

"Tyhjennän meikkilaukusta kaiken turhan. Matkalle ei tarvitse kantaa monta eri puuteria tai poskipunaa. Yksi hyvä riittää."

Kävelevä käyntikortti

Silloin kun Irmeli Puolanne ei matkusta, työpäivä alkaa yleensä samalla tavalla. Hän kiertää läpi koko hotelli Ilveksen ja tervehtii työntekijöitä sekä asiakkaita. Aika usein kierros venyy kaksituntiseksi: hotellivierailta kuulee rehellistä palautetta ja työntekijät jakavat kehitysideoitaan.

"Koen olevani hotellin käyntikortti", Puolanne toteaa.

Ja käyntikortin on tietenkin oltava edustuskelpoinen. Hyvän ensivaikutelman voi jättää vain kerran. Miten sellainen onnistuu?

"Reipas asenne, huomioiva käytös, hymy", Puolanne luettelee.

"Jos ihminen viihtyy nahoissaan, se näkyy ulospäin. Muita ihmisiä arvostavan ja positiivisen ihmisen lähellä on helppo olla."

Naama kerralla kuntoon

Hyvää ensivaikutelmaa tukee tietenkin myös huoliteltu ulkonäkö, eikä Puolanne siksi hötkyile aamulla meikkipöydän ääressä.

"Laitan naaman kerralla niin hyvään kuntoon, että tiedän olevani itseni paras versio. Sen jälkeen asiaa ei tarvitse miettiä päivän aikana ."

Siisti ulkonäkö antaa myös itsevarmuutta.

"En ehdi lisätä huulipunaa vartin välein ja käytän siksi punia, jotka tarraavat mieluummin huuliin kuin vesilasiin."

Huulipunafriikin laukusta löytyykin aina vähintään neljä punaa, yleensä Joe Blascoa ja Giorgio Armania. Puolanne arvostaa luottotuotteita, kuten Urban Decayn Naked-luomiväripalettia, jolla syntyy niin kevyt päivämeikki kuin tummempi iltameikki. Silti hän tunnustautuu yllytyshulluksi.

"Käyn usein tavaratalossa meikattavana ja annan meikkaajalle vapaat kädet. Niin olen saanut vinkkejä, joita en muuten ikinä tulisi kokeilleeksi."

Viimeksi sellainen oli liki musta silmämeikki, jonka Puolanne opetteli kopioimaan kotona.

Aina esimerkiksi väsymystä ei pysty peittämään pelkällä meikillä. Töissä jaksamiseen Irmeli Puolanteella on omat niksinsä: pienet ja kevyet ateriat yhden tuhdin sijaan, riittävät yöunet ja liikunta.

"Pitkän työpäivän jälkeen voi tuntua raskaalta lähteä lenkille tai salille, mutta mitä rankempi päivä, sen paremmin huomaa, kuinka ajatukset kirkastuvat liikkuessa."

Irmelin vinkit työmatkalle

  1. Suosikit mukaan. Hotellien sampoot ja vartalovoiteet eivät sovi kaikille, joten kannattaa ottaa omat tuotteet mukaan.
  2. Tankkaa vettä. Keskity lennolla vedenjuomiseen, vaikka tarjolla olisi muutakin nesteytystä.
  3. Pakkaa lenkkarit. Ne eivät paljon paina, ja voit milloin vain lähteä kaupunkikävelylle tai juoksulenkille.
  4. Nuku rauhassa. Pyydä huone hiljaiselta puolelta, kun varaat hotellia. Ota mukaan korvatulpat ja pieni tyyny.