Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mariela Sarkima on kauneuden asialla

Teksti:
Anni Nissi
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 18.3.2016
|
Muokattu: 31.8.2020
Kauneuden monitoiminainen Mariela Sarkima on oppinut, että kiire ei kaunista. Silloin, kun vauhti on kova, huulipuna voi kuitenkin tuoda lisäenergiaa.

Kun viidesluokkalaisen Marielan olisi pitänyt lukea matematiikan kokeeseen, hän pihisti äidiltään perhosen muotoisen luomiväripaletin ja kipitti koulupöytänsä peilin ääreen. Lukioaikana hän ravasi tavaratalon kosmetiikkaosastolla pyytämässä testereitä, ja kotona odotti itse askarreltuja luomivärien sävykarttoja.

Kaksikymmentä vuotta myöhemmin Mariela Sarkima, 36, on suomalaisten tuntema kauneuden monitoiminainen. Titteli on ansaittu, sillä meikkaajana tutuksi tullut Sarkima on työskennellyt myös kampaajana ja Huippumalli haussa -ohjelman tekijätiimissä, kirjoittanut meikki- ja kampausaiheiset kirjat sekä suunnitellut siveltimiä. Sarkima tekee myös Sokoksen suosittua Beauty News -julkaisua.

Viime aikoina hän on tosin opetellut hidastamaan työtahtia ja pitämään parempaa huolta itsestään. Tahdin höllentäminen tuntuu hyvänä olona ja näkyy kasvoista.

"Kolmenkympin jälkeen olen huomannut, että stressi näkyy naamassa nopeasti. Jos kiireisenä päivänä unohdan juoda vettä, ihoni muuttuu sameaksi. Unen puute puolestaan saa nahan roikkumaan silmieni alla."

Sarkiman ajattelun mukaan sisäinen ja ulkoinen kauneus kulkevat käsi kädessä. Onni tai tyytymättömyys heijastuu ulospäin.

"Toisaalta myös ulkoinen puoli vaikuttaa sisäiseen olotilaan. Herkullisella huulipunalla voi saada itsevarmuutta tärkeään esitelmään."

Unohda kauneusvirheet

Mikä kauneustyöläisen mielestä on sitten kaunista? Persoonallisuus, kuuluu vastaus hetkeäkään epäröimättä. Muodin parissa työskennellyt Sarkima on huomannut, että kuvankauniiden mallien valinnassa huomiota kiinnitetään yleensä näiden omaleimaisiin piirteisiin. Vaikkapa puskamaisen tuuheisiin kulmakarvoihin, teräviin kulmahampaisiin tai eriparisiin silmiin. Usein ne ovat kuitenkin niitä asioita, joita ihminen itse peittelee.

"Naiset saattavat kantaa asioita mukanaan uskomattoman pitkään. Joku muistaa vieläkin, miten hänelle on 60-luvulla huomautettu isosta nenästä tai leveästä otsasta. Jos pelaan korttini oikein, saatan onnistua muuttamaan ihmisen käsitystä itsestään."

Muotikuvaukset ovat Mariela Sarkimalle fantasiamaailma, jossa on hauska leikkiä. Suurimmat säväykset hän saa silti meikatessaan ihan tavallisia naisia.

"Rakastan sitä hetkeä, kun nainen näkee itsensä peilistä ja ilme kirkastuu. Jokaisen naisen pitäisi päästä meikattavaksi muulloinkin kuin vanhojen tansseissa tai hääpäivänään."

Puikkovallankumous

Meikkifanin into ei ole laantunut viidennen luokan jälkeen. Edelleenkin Sarkiman saattaa nähdä vapaapäivänään vaeltelemassa tavaratalon kosmetiikkaosastolla. Lomareissulta Japanista hän puolestaan lähetti laatikollisen BB-voiteita, kasvonaamioita ja muita idän ihmeitä rahtina Siperian läpi.

Tällä hetkellä Sarkima intoilee paksujen kynien tai puikkojen muotoon pakatuista  voidemaisista meikeistä. Niitä myyvät useat eri sarjat, ja vaihtoehtoina on luomivärejä, huulimeikkejä ja poskipunia.

"Jumbokynillä syntyy helposti luonnollinen meikki. Lisäksi ne kestävät hyvin eivätkä korosta kuivuutta edes silmäluomien ohuella iholla."

Toisaalta hän arvostaa tuotteiden tuoksuja ja turvallisia, tutkittuja raaka-aineita. Silti Sarkima kannustaa myös lempituotteiden valinnassa persoonallisuuteen.

"Itselle paras tuote ei välttämättä ole se, jota naistenlehdet hehkuttavat, eikä ehkä edes se, joka toimi viisi vuotta sitten. Kunnioita omia tuntemuksiasi."

Marielan vinkit hyvään oloon

Viihdy nahoissasi

Kasvoistasi näkyy heti, jos et ole tyytyväinen itseesi. Onnellisuus saa näkyä ulospäin.

Löydä ruokavaliosi

Kuuntele itseäsi: mistä saat energiaa ja mikä puolestaan vie sitä. Myös ateriarytmillä on merkitystä.'

Liiku tyylilläsi

Älä välitä muotilajeista, vaan etsi oma juttusi. Liikunta ei saa olla pakkopullaa.

Tähtää tasapainoon

Anna itsellesi lupa hömpötellä välillä. Edullinen huulipuna ei kaada kenenkään budjettia.

Lisää aiheesta