Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Onko sinulla koskaan huonoa hiuspäivää, hiustaiteilija Taavi Vuokkovaara?

Teksti:
Anni Nissi
Kuvat:
Jussi Särkilahti
Julkaistu: 3.10.2016
|
Muokattu: 31.8.2020
Hiustuotteita kehittävä Taavi Vuokkovaara luottaa hoitoaineen voimaan – ja vetää pahimpina hiuspäivinä lippiksen päähän. "Miesten kauneustrendi numero yksi on nyt parran ja viiksien hoitaminen sekä hiusten kasvattaminen", Vuokkovaara sanoo.

Taavi Vuokkovaara, 32, on monelle televisiosta tuttu. Hänet on nähty suunnittelemassa mallikokelaille uusia kampauksia Huippumalli haussa -sarjassa ja opettamassa ilma-akrobatiaa Voitolla yöhön -viihdeohjelmassa. Se kertookin vauhdikkaasta miehestä paljon. Vuokkovaara ei ole koskaan ollut rutiineihin jämähtävää sorttia.

Hän aloitti näyttelijänuransa teatterissa 16-vuotiaana ja kävi myös sirkuskoulua. Kun ilma-akrobatia alkoi luonnistua rutiinilla, päätti Vuokkovaara 22-vuotiaana kouluttautua vielä kolmanteenkin ammattiin. Valinta ei ollut vaikea.

"Minulla oli teatterissa aina tapana mennä paikalle pari tuntia etukäteen juoruilemaan kampaajien kanssa. Päädyin auttamaan kampaajia pikkujutuissa ja kerran pääsin myös leikkaamaan näyttelijän hiukset", Vuokkovaara muistelee.

Kampaamokoulupäivää saattoi seurata iltapäivän sirkuskeikka ja yömyöhään jatkuva vuoro hiusnäytöksessä.

"Päätin jo silloin, että on oltava oma-aloitteinen ja tartuttava kaikenlaisiin työtarjouksiin. Hiusammattilaisia on Suomessa niin paljon, että vaarana on hukkua massaan."

Samalla polulla Vuokkovaara on edelleen, ja nykyään työ on yhdistelmä esiintymistä, kampaamotyötä ja aika ajoin sirkustakin.

Vahaa vai geeliä?

Vuokkovaaran silmät syttyvät, kun puhe käy uusimpaan projektiin. Hän on päässyt mukaan kehittämään kotimaisen Biozell-sarjan tuotteita.

"Jos olen sitä mieltä, että kehitteillä oleva hiusvaha voisi olla kuitumaisempi, voin sanoa sen suoraan ja mielipidettäni kuunnellaan. Hetken päästä saan uuden näytteen, joka on toivomani kuituvaha."

Vahoista puheen ollen: jos käytössä on ollut vuosikausia sama tuote, Vuokkovaara kannustaa kokeilemaan rohkeasti uusia. Koostumuksissa on tapahtunut valtavia muutoksia. Jos 90-luvulla valikoimissa oli lähinnä rapsakoiksi kovettuvia geelejä, nyt tarjolla on kymmeniä erilaisia geelejä ja vahoja.

"Eri tuotteita voi myös sekoitella keskenään. Jos hiukset ovat paksut tai pitkät, liimamaisesta vahasta ja vahvasta geelistä saa sekoitettua hyvän tuotteen, joka pitää hiukset paikallaan muttei liimaa niitä yhteen."

Kiireisille miehillä hän suosittelee suolasuihketta, jota moni asiakas kuulemma lainaa kumppaniltaan.

"Ne toimivat monilla vahoja paremmin, sillä ne eivät erotu hiuksista tai tee hiuksia raskaiksi."

Mieskin käy kasvohoidossa

Mikä on miesten trendi numero yksi? Taavi Vuokkovaaran arvion mukaan partojen ja viiksien hoitaminen sekä hiusten kasvattaminen. Vuokkovaara seuraa trendejä etenkin kuvanjakopalvelu Instagramin kautta. Hän on huomannut, että miehet ovat viime vuosina vapautuneet itsensä hoitamisen suhteen.

"Tunnen miehiä, jotka kiinnittävät ulkonäköönsä enemmän huomiota kuin tyttöystävänsä. Monet käyvät kasvohoidoissa, muotoilevat kulmakarvojaan ja hoitavat kynsiään."

Itse hän ei ole niinkään laittautuja, vaan uskoo hyvään perushygieniaan sekä hiusten ja ihon säännölliseen hoitamiseen.

"Hoitoaineen käyttö helpottaa elämää myös silloin, kun hiukset ovat lyhyet. Hoidetut hiukset ovat vähemmän pörröiset. Ja niinä päivinä, jolloin mikään ei toimi, voi onneksi aina vetää lippiksen päähän."