Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Joulu

Joulu on makujen juhlaa! Katso Yhteishyvä 4/2024 -lehden reseptit

Kokeile joulupöytään jotakin uutta! Maistele kinkun sijaan mehevää viikunapossua tai vegaanista selleripaistia. Juhlapöydässä ilahduttavat myös uudenlaiset kasvislisukkeet ja helpot blinit. Loppuvuoden leivonnaisissa klassiset maut pääsevät loistamaan uudessa muodossa. Tässä ovat uuden Yhteishyvä-lehden reseptit!

Klementiinitrifle
Klementiinitrifle
Teksti: Yhteishyvä
Kuvat: Reetta Pasanen
7.11.2024 | Päivitetty 7.11.2024

Persimon on satokauden tähti

Lempeän makuinen persimon maistuu sellaisenaan, mutta se sopii myös pääruokiin, jälkiruokiin ja leivonnaisiin. Persimon on erinomainen pari etenkin juustoille. Kokeile nyt persimonia mozzarellasalaatissa, jossa makea ja suolainen yhdistyy erityisen herkullisella tavalla.

Hemmottele herkuilla

Leivonnaiset saavat nyt uuden maun ja ulkonäön! Muotoile luumutäytepitko saksilla ja viimeistele voisulalla ja sokerilla. Tai kokeile trifleä eli kulhoon koottavaa kerroskakkua. Näyttävä herkku valmistuu helposti valmiista tiikerikakusta. Keksilevite ja karamellisoidut keksit tuovat juustokakkuun piparin makua. Moneen ruokavalioon sopiva kakku on taattu juhlapöydän suosikki!

Makea klassikko yllättää suolaisena versiona

Jouluhalko on perinteinen ranskalainen makea leivonnainen. Kokeile puuhalon muotoon koristeltua herkkua nyt suolaisena. Siinä saaristolaisleivän makuisen pohjan väliin kääräistään sitruunaista lohitahnaa.

Uutta twistiä jouluruokiin

Mausta kalapöydän lohi aasialaisittain ja tee sienisalaatti kokonaan kasvipohjaisesti. Tekisitkö tänä vuonna myös helpon appelsiinilla raikastetun porkkanalaatikon? Laatikoiden sijaan hyvä vaihtoehto on uunijuurekset, jotka viimeistellään aromikkaalla siirapilla. Uudenlainen vaihtoehto kinkulle on pippuripossu, jonka herkullisessa kastikkeessa maistuvat viikuna ja glögi.

Joulupöydän uudet tähdet

Kaikille maistuvat vegaaniset ruoat sopivat joulupöytään sellaisenaan tai perinteisten ruokien rinnalle. Kokkaa juuriselleristä näyttävä mutta helppo paisti, ja tarjoa se misolla maustetun majoneesin kanssa. Bataatista tehty laatikko tuo puolestaan vaihtelua tuttuihin kasvislisukkeisiin. Vegaanien fetavaahto on juhlapöydän monikäyttöisin tahna, sillä se käy sekä ruokasan linssisalaatin että näyttävän punajuuricarpaccion kaveriksi.

Astetta parempaa juhlapöytään

Kokeile valmistaa lohi jäähtyvässä mausteliemessä, jolloin saat siitä helposti maukasta ja taatusti mehevää. Täydellisen joululohen kaverina maistuvat mädillä kuorrutetut puolikkaat uuniperunat.

Nyt saa oikaista

Nappaa blinit kaupan pakastealtaasta, niin saat maukkaat herkut hetkessä alkupalapöytään tai illanvietoon. Pyöräytä blineille yksi tai useampi täyte – nekin valmistuvat käden käänteessä!

Lue uuden Yhteishyvä-lehden juttuja