Lohi jäähtyvässä liemessä ja piparjuurismetana
Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valmista lohi näppärästi kuumassa mausteliemessä hauduttamalla. Täyteläinen piparjuurismetana, raikkaat granaattiomenan siemenet ja tilli tekevät kokonaisuudesta juhlavan.
| 500 g | lohifileetä (ruodotonta, nahatonta) |
| Mausteliemi | |
|---|---|
| 1 l | vettä |
| 1/2 dl | valkoviinietikkaa |
| 3 rkl | sokeria |
| 2 rkl | suolaa |
| 5 kpl | maustepippuria |
| 3 kpl | laakerinlehteä |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä (varret) |
| Piparjuurismetana | |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
| 2 rkl | piparjuurta raastettuna |
| 1 tl | sinappia |
| 1 tl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| Koristeluun | |
| granaattiomenan siemeniä | |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä (lehdet) |
- 1.
Leikkaa lohi annospaloiksi ja laita vuokaan (noin 19 x 24 cm).
- 2.
Valmista mausteliemi. Kiehauta vesi. Lisää joukkoon etikka, mausteet ja tillin varret, säästä lehdet koristeluun.
- 3.
Kaada kuuma liemi lohen päälle vuokaan niin, että kalat peittyvät. Peitä vuoka foliolla ja anna jäähtyä huoneenlämmössä 30 minuuttia. Siirrä vuoka jääkaappiin tunniksi.
- 4.
Kuori ja raasta piparjuuri. Sekoita piparjuurismetanan ainekset.
- 5.
Nosta kalapalat varovasti tarjoilulautaselle. Koristele tillinlehdillä ja granaattiomenan siemenillä. Tarjoa kala piparjuurismetanan kanssa.
Lohi jäähtyvässä liemessä ja piparjuurismetana
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)
Valmista lohi näppärästi kuumassa mausteliemessä hauduttamalla. Täyteläinen piparjuurismetana, raikkaat granaattiomenan siemenet ja tilli tekevät kokonaisuudesta juhlavan.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | lohifileetä (ruodotonta, nahatonta) |
Mausteliemi | |
| 1 l | vettä |
| 1/2 dl | valkoviinietikkaa |
| 3 rkl | sokeria |
| 2 rkl | suolaa |
| 5 kpl | maustepippuria |
| 3 kpl | laakerinlehteä |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä (varret) |
Piparjuurismetana | |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
| 2 rkl | piparjuurta raastettuna |
| 1 tl | sinappia |
| 1 tl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
Koristeluun | |
| granaattiomenan siemeniä | |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä (lehdet) |
Valmistus
- 1
Leikkaa lohi annospaloiksi ja laita vuokaan (noin 19 x 24 cm).
Määrä Ainesosa 500 g lohifileetä (ruodotonta, nahatonta) - 2
Valmista mausteliemi. Kiehauta vesi. Lisää joukkoon etikka, mausteet ja tillin varret, säästä lehdet koristeluun.
Määrä Ainesosa 1 l vettä 1/2 dl valkoviinietikkaa 3 rkl sokeria 2 rkl suolaa 5 kpl maustepippuria 3 kpl laakerinlehteä 1/2 kpl ruukkua tilliä (varret) - 3
Kaada kuuma liemi lohen päälle vuokaan niin, että kalat peittyvät. Peitä vuoka foliolla ja anna jäähtyä huoneenlämmössä 30 minuuttia. Siirrä vuoka jääkaappiin tunniksi.
- 4
Kuori ja raasta piparjuuri. Sekoita piparjuurismetanan ainekset.
Määrä Ainesosa 120 g (1 prk) smetanaa 2 rkl piparjuurta raastettuna 1 tl sinappia 1 tl sitruunanmehua 1/2 tl sokeria 1/4 tl suolaa - 5
Nosta kalapalat varovasti tarjoilulautaselle. Koristele tillinlehdillä ja granaattiomenan siemenillä. Tarjoa kala piparjuurismetanan kanssa.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua tilliä (lehdet) granaattiomenan siemeniä
Vinkki: Voit tarjota lohen myös lämpimänä. Lohi on kypsää 15–20 minuutissa kuuman liemen lisäämisestä.
Ravintosisältö
416
Energiaa kcal
1740
Energiaa kj
29,5 g
Rasvaa
11,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,8 g
Hiilihydraatteja
10,8 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
24,8 g
Proteiinia
10,5 g
Suolaa
416
Energiaa kcal
1740
Energiaa kj
29,5 g
Rasvaa
11,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,8 g
Hiilihydraatteja
10,8 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
24,8 g
Proteiinia
10,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: granaattiomenan siemeniä .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























