Lohi jäähtyvässä liemessä ja piparjuurismetana

arvosana5/5

(4)arviota
4 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Valmista lohi näppärästi kuumassa mausteliemessä hauduttamalla. Täyteläinen piparjuurismetana, raikkaat granaattiomenan siemenet ja tilli tekevät kokonaisuudesta juhlavan.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 glohifileetä (ruodotonta, nahatonta)

Mausteliemi

1 lvettä
1/2 dlvalkoviinietikkaa
3 rkl sokeria
2 rklsuolaa
5 kplmaustepippuria
3 kpllaakerinlehteä
1/2 kplruukkua tilliä (varret)

Piparjuurismetana

120 g(1 prk) smetanaa
2 rklpiparjuurta raastettuna
1 tlsinappia
1 tlsitruunanmehua
1/2 tlsokeria
1/4 tlsuolaa

Koristeluun

granaattiomenan siemeniä
1/2 kplruukkua tilliä (lehdet)

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa lohi annospaloiksi ja laita vuokaan (noin 19 x 24 cm).

    MääräAinesosa
    500 glohifileetä (ruodotonta, nahatonta)
  2. 2

    Valmista mausteliemi. Kiehauta vesi. Lisää joukkoon etikka, mausteet ja tillin varret, säästä lehdet koristeluun.

    MääräAinesosa
    1 lvettä
    1/2 dlvalkoviinietikkaa
    3 rkl sokeria
    2 rklsuolaa
    5 kplmaustepippuria
    3 kpllaakerinlehteä
    1/2 kplruukkua tilliä (varret)
  3. 3

    Kaada kuuma liemi lohen päälle vuokaan niin, että kalat peittyvät. Peitä vuoka foliolla ja anna jäähtyä huoneenlämmössä 30 minuuttia. Siirrä vuoka jääkaappiin tunniksi.

  4. 4

    Kuori ja raasta piparjuuri. Sekoita piparjuurismetanan ainekset.

    MääräAinesosa
    120 g(1 prk) smetanaa
    2 rklpiparjuurta raastettuna
    1 tlsinappia
    1 tlsitruunanmehua
    1/2 tlsokeria
    1/4 tlsuolaa
  5. 5

    Nosta kalapalat varovasti tarjoilulautaselle. Koristele tillinlehdillä ja granaattiomenan siemenillä. Tarjoa kala piparjuurismetanan kanssa.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua tilliä (lehdet)
    granaattiomenan siemeniä

Vinkki: Voit tarjota lohen myös lämpimänä. Lohi on kypsää 15–20 minuutissa kuuman liemen lisäämisestä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: granaattiomenan siemeniä .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
29.10.2024
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä