Vegaaninen bataattilaatikko

arvosana5/5

(3)arviota
6 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Bataattilaatikko valmistuu joulupöytään helposti vegaanisena. Laakeassa vuoassa laatikko valmistuu nopeasti.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kgbataattia
2 dl(1 prk) kaurakasvisrasvasekoitetta
1/2 dlkorppujauhoja
3 rklsiirappia
1 tlsuolaa
1/2 tlmuskottipähkinää
1/4 tlvalkopippuria

Pinnalle

2 rklkorppujauhoja
2 rklvegaanista margariinia (eleplant)

Vuoan voiteluun

1 rklvegaanista margariinia (eleplant)

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kuori ja paloittele bataatit. Keitä bataatteja vedessä noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä. Valuta vesi pois. Soseuta bataatit sähkövatkaimella.

    MääräAinesosa
    1 kgbataattia
  2. 2

    Lisää kasvirasvasekoite, korppujauhot, siirappi ja mausteet seokseen. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) kaurakasvisrasvasekoitetta
    1/2 dlkorppujauhoja
    3 rklsiirappia
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmuskottipähkinää
    1/4 tlvalkopippuria
  3. 3

    Kaada seos voideltuun laakeaan uunivuokaan (vetoisuus noin 3 l). Kuvioi pinta haarukankärjellä ja ripottele pinnalle korppujauhot. Lisää päälle margariini pieninä kuutioina. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 rklvegaanista margariinia (eleplant)
    2 rklkorppujauhoja
    2 rklvegaanista margariinia (eleplant)

Vinkki: Ripottele laatikon pinnalle halutessasi hasselpähkinä- tai pistaasirouhetta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl (1 prk) kaurakasvisrasvasekoitetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
25.10.2024
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä