Vegaaninen bataattilaatikko
Noin 1,5 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Bataattilaatikko valmistuu joulupöytään helposti vegaanisena. Laakeassa vuoassa laatikko valmistuu nopeasti.
| 1 kg | bataattia |
| 2 dl | (1 prk) kaurakasvisrasvasekoitetta |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 3 rkl | siirappia |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | muskottipähkinää |
| 1/4 tl | valkopippuria |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 2 rkl | korppujauhoja |
| 2 rkl | vegaanista margariinia (eleplant) |
| Vuoan voiteluun | |
| 1 rkl | vegaanista margariinia (eleplant) |
- 1.
Kuori ja paloittele bataatit. Keitä bataatteja vedessä noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä. Valuta vesi pois. Soseuta bataatit sähkövatkaimella.
- 2.
Lisää kasvirasvasekoite, korppujauhot, siirappi ja mausteet seokseen. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
- 3.
Kaada seos voideltuun laakeaan uunivuokaan (vetoisuus noin 3 l). Kuvioi pinta haarukankärjellä ja ripottele pinnalle korppujauhot. Lisää päälle margariini pieninä kuutioina. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Vegaaninen bataattilaatikko
arvosana5/5
Noin 1,5 tuntia (josta 15 min aktiivista)
Bataattilaatikko valmistuu joulupöytään helposti vegaanisena. Laakeassa vuoassa laatikko valmistuu nopeasti.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | bataattia |
| 2 dl | (1 prk) kaurakasvisrasvasekoitetta |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 3 rkl | siirappia |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | muskottipähkinää |
| 1/4 tl | valkopippuria |
Pinnalle | |
| 2 rkl | korppujauhoja |
| 2 rkl | vegaanista margariinia (eleplant) |
Vuoan voiteluun | |
| 1 rkl | vegaanista margariinia (eleplant) |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Kuori ja paloittele bataatit. Keitä bataatteja vedessä noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä. Valuta vesi pois. Soseuta bataatit sähkövatkaimella.
Määrä Ainesosa 1 kg bataattia - 2
Lisää kasvirasvasekoite, korppujauhot, siirappi ja mausteet seokseen. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 prk) kaurakasvisrasvasekoitetta 1/2 dl korppujauhoja 3 rkl siirappia 1 tl suolaa 1/2 tl muskottipähkinää 1/4 tl valkopippuria - 3
Kaada seos voideltuun laakeaan uunivuokaan (vetoisuus noin 3 l). Kuvioi pinta haarukankärjellä ja ripottele pinnalle korppujauhot. Lisää päälle margariini pieninä kuutioina. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 rkl vegaanista margariinia (eleplant) 2 rkl korppujauhoja 2 rkl vegaanista margariinia (eleplant)
Vinkki: Ripottele laatikon pinnalle halutessasi hasselpähkinä- tai pistaasirouhetta.
Ravintosisältö
239
Energiaa kcal
1001
Energiaa kj
5,7 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,0 g
Hiilihydraatteja
14,3 g
Sokereita
5,2 g
Kuituja
3,5 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
239
Energiaa kcal
1001
Energiaa kj
5,7 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,0 g
Hiilihydraatteja
14,3 g
Sokereita
5,2 g
Kuituja
3,5 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl (1 prk) kaurakasvisrasvasekoitetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























