Vegaaninen sienisalaatti

arvosana5/5

(6)arviota
6 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Perinteinen sienisalaatti onnistuu helposti myös maidottomana vegaaniversiona. Sienisalaatti on joulupöydän klassikko, joka ilahduttaa myös illanistujaisissa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
320 g(2 prk, à 315/160 g) sienikuutioita miedossa suolaliemessä (sauvo)
1 kplpieni punasipuli
200 g(1 prk) kaurafraichea
1 dlvegaanista majoneesia
2 tlvalkoviinietikkaa
1/2 tlsuolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Koristeluun

(ruohosipulia)

Valmistus

  1. 1

    Valuta sienet. Hienonna sienet tarvittaessa. Kuori ja hienonna sipuli.

    MääräAinesosa
    320 g(2 prk, à 315/160 g) sienikuutioita miedossa suolaliemessä (sauvo)
    1 kplpieni punasipuli
  2. 2

    Yhdistä kaikki salaatin ainekset. Anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    200 g(1 prk) kaurafraichea
    1 dlvegaanista majoneesia
    2 tlvalkoviinietikkaa
    1/2 tlsuolaa
    ripaus mustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Koristele halutessasi hienonnetulla ruohosipulilla

    MääräAinesosa
    (ruohosipulia)

Voit käyttää salaattiin liotettuja ja valutettuja suolasieniä (5 dl). Testaa sopiva suolaisuus maistamalla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus mustapippuria rouhittuna , (ruohosipulia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
29.10.2024
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä