Vegaaninen sienisalaatti
30 min (josta 15 min aktiivista)
6 Annosta
Sienisalaatti on joulupöydän klassikko, joka onnistuu mainiosti myös vegaaniversiona.
Ainekset
Valmistus
1
Valuta sienet. Hienonna sienet tarvittaessa. Kuori ja hienonna sipuli.
320 g
(2 prk, à 315/160 g) sienikuutioita miedossa suolaliemessä (Sauvo)
1 kpl
pieni punasipuli
2
Yhdistä kaikki salaatin ainekset. Anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.
200 g
(1 prk) kaurafraichea
1 dl
vegaanista majoneesia
2 tl
valkoviinietikkaa
1/2 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
3
Koristele halutessasi hienonnetulla ruohosipulilla
(ruohosipulia)
Voit käyttää salaattiin liotettuja ja valutettuja suolasieniä (5 dl). Testaa sopiva suolaisuus maistamalla.
Lisää aiheesta
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 29.10.2024
|Muokattu: 30.10.2024
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
119
498
11,0 g
0,8 g
3,0 g
2,2 g
1,3 g
1,7 g
2,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus mustapippuria rouhittuna ,
(ruohosipulia).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli