Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pippurinen viikunapossu

timer-iconNoin 1,5 tuntia  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Valmista joulupöytään perinteisen kinkun sijaan possun sisäfileetä, joka mehevöityy uunissa mausteöljystä ja maistuu joulun mausteille. Makea viikunakastike sopii pippurisen lihan kanssa.

Ainekset

1 kg
(2 pkt, à 500 g) porsaan sisäfileitä
2 kpl
punasipulia
3 kpl
valkosipulinkynttä

Mausteöljy

2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
tummaa siirappia
1 rkl
suolaa
1 rkl
mustapippuria rouhittuna

Kastike

paistoliemi uunivuoasta
sipulit uunivuoasta
2 dl
vettä
1 dl
glögiä
1/2 dl
soijakastiketta
1/2 dl
tummaa siirappia
2 rkl
balsamiviinietikkaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
250 g
(1 pkt) kuivattuja viikunoita

Lisäksi

pistaasipähkinöitä rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista fileistä kalvot. Yhdistä mausteöljyn ainekset kulhossa ja hiero öljy fileiden pintaan. Anna maustua uunivuoassa, huoneenlämmössä noin tunti.

1 kg
(2 pkt, à 500 g) porsaan sisäfileitä
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
tummaa siirappia
1 rkl
suolaa
1 rkl
mustapippuria rouhittuna
2

Kuori ja lohko sipulit sekä valkosipulit. Siirrä sipulit vuokaan. Kypsennä 125-asteisessa uunissa noin tunti tai kunnes liha on kypsää (sisälämpötila 72 astetta).

2 kpl
punasipulia
3 kpl
valkosipulinkynttä
3

Siirrä vuokaan kertynyt liemi ja sipulit kattilaan. Lisää vesi, glögi, soija, siirappi, etikka ja pippuri. Kiehauta seos ja keitä noin 10 minuuttia. Paloittele viikunat ja lisää kattilaan. Jatka keittämistä vielä 5 minuuttia.

paistoliemi uunivuoasta
sipulit uunivuoasta
2 dl
vettä
1 dl
glögiä
1/2 dl
soijakastiketta
1/2 dl
tummaa siirappia
2 rkl
balsamiviinietikkaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
250 g
(1 pkt) kuivattuja viikunoita
4

Viipaloi liha tarjoiluvadille, kaada kastike päälle ja ripottele pinnalle pistaasirouhetta.

pistaasipähkinöitä rouhittuna
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 27.9.2024
|
Muokattu: 9.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

329

1376

9,3 g

2,5 g

30,5 g

29,0 g

3,4 g

28,1 g

3,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

paistoliemi uunivuoasta,

sipulit uunivuoasta,

pistaasipähkinöitä rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli