Pippurinen viikunapossu
Ainekset
Mausteöljy
Kastike
Lisäksi
Valmistus
Poista fileistä kalvot. Yhdistä mausteöljyn ainekset kulhossa ja hiero öljy fileiden pintaan. Anna maustua uunivuoassa, huoneenlämmössä noin tunti.
Kuori ja lohko sipulit sekä valkosipulit. Siirrä sipulit vuokaan. Kypsennä 125-asteisessa uunissa noin tunti tai kunnes liha on kypsää (sisälämpötila 72 astetta).
Siirrä vuokaan kertynyt liemi ja sipulit kattilaan. Lisää vesi, glögi, soija, siirappi, etikka ja pippuri. Kiehauta seos ja keitä noin 10 minuuttia. Paloittele viikunat ja lisää kattilaan. Jatka keittämistä vielä 5 minuuttia.
Viipaloi liha tarjoiluvadille, kaada kastike päälle ja ripottele pinnalle pistaasirouhetta.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
329
1376
9,3 g
2,5 g
30,5 g
29,0 g
3,4 g
28,1 g
3,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
paistoliemi uunivuoasta,
sipulit uunivuoasta,
pistaasipähkinöitä rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli