Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohipastrami aasialaisittain

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Soijakastikkeessa marinoitu ja pinnoilta kevyesti paistettu lohipastrami tarjotaan rapean omenasalsan ja wasabimajoneesin kanssa sydänsalaatin päältä.

Ainekset

600 g
lohifileetä (keskiosaa)
4 cm
pala inkivääriä
3/4 dl
soijakastiketta (gluteeniton)
2 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
paahdettua seesamiöljyä
1 tl
sokeria
3 rkl
seesaminsiemeniä

Wasabimajoneesi

1 dl
majoneesia
1 tl
wasabitahnaa

Omenasalsa

1 kpl
vihreä omena
1/2 kpl
ruukkua korianteria
1 kpl
lime
1/2 - 1 kpl
punaista chiliä
1/2 tl
sokeria
ripaus suolaa

Lisäksi

200 g
(1ps) sydänsalaattia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Leikkaa filee pitkittäin 4 tangoksi.

600 g
lohifileetä (keskiosaa)
2

Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita marinadia varten soija, sitruunanmehu, seesamiöljy, inkivääri ja sokeri. Laita marinadi ja lohitangot pussiin tai syvään kulhoon niin, että lohet peittyvät marinadiin ja nosta ne jääkaappiin marinoitumaan vähintään 2 tunniksi.

4 cm
pala inkivääriä
3/4 dl
soijakastiketta (gluteeniton)
2 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
paahdettua seesamiöljyä
1 tl
sokeria
3

Sekoita majoneesi ja wasabi kulhossa.

1 dl
majoneesia
1 tl
wasabitahnaa
4

Pese ja kuutioi omena. Hienonna korianteri. Pese lime ja purista mehu. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna. Sekoita omenasalsan ainekset kulhossa.

1 kpl
vihreä omena
1/2 kpl
ruukkua korianteria
1 kpl
lime
1/2 - 1 kpl
punaista chiliä
1/2 tl
sokeria
ripaus suolaa
5

Kuivaa marinadi lohitangoista. Paahda yksi lohitanko kerrallaan kuivalla paistinpannulla noin 1 minuutti samalla käännellen, kunnes pinta saa väriä. Pyörittele paistetut tangot seesaminsiemenissä. Anna fileiden jäähtyä hetki huoneenlämmössä ja laita ne peitettynä jääkaappiin noin tunniksi. Leikkaa tangot terävällä veitsellä noin 2 cm:n viipaleiksi.

3 rkl
seesaminsiemeniä
6

Pese ja kuivaa salaatti. Irrota salaatinlehdet kannasta. Levitä jokaisen salaatinlehden päälle wasabimajoneesia. Lusikoi päälle noin ruokalusikallinen omenasalsaa ja nosta päälle 1–2 lohipastramipalaa.

200 g
(1ps) sydänsalaattia

Vinkki: Valitse tasapaksu filee lohen paksummasta päästä.

Vinkki: Voit korvata salaattiveneet ruisleivällä.

Hyvästi hävikki: Hyödynnä ylijäävä marinadi uunilohen päälle. Lisää soijamarinadiin 1 rkl (ruoko)sokeria. Suurusta kastike maissitärkkelyksellä pakkauksen ohjeen mukaan.

Miltä maistui?
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 7.10.2024
|
Muokattu: 9.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

213

891

15,6 g

2,0 g

3,9 g

3,3 g

1,2 g

13,2 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 cm pala inkivääriä,

1 tl wasabitahnaa,

ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli