Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Leikkaa filee pitkittäin 4 tangoksi.
Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita marinadia varten soija, sitruunanmehu, seesamiöljy, inkivääri ja sokeri. Laita marinadi ja lohitangot pussiin tai syvään kulhoon niin, että lohet peittyvät marinadiin ja nosta ne jääkaappiin marinoitumaan vähintään 2 tunniksi.
Sekoita majoneesi ja wasabi kulhossa.
Pese ja kuutioi omena. Hienonna korianteri. Pese lime ja purista mehu. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna. Sekoita omenasalsan ainekset kulhossa.
Kuivaa marinadi lohitangoista. Paahda yksi lohitanko kerrallaan kuivalla paistinpannulla noin 1 minuutti samalla käännellen, kunnes pinta saa väriä. Pyörittele paistetut tangot seesaminsiemenissä. Anna fileiden jäähtyä hetki huoneenlämmössä ja laita ne peitettynä jääkaappiin noin tunniksi. Leikkaa tangot terävällä veitsellä noin 2 cm:n viipaleiksi.
Pese ja kuivaa salaatti. Irrota salaatinlehdet kannasta. Levitä jokaisen salaatinlehden päälle wasabimajoneesia. Lusikoi päälle noin ruokalusikallinen omenasalsaa ja nosta päälle 1–2 lohipastramipalaa.
Vinkki: Valitse tasapaksu filee lohen paksummasta päästä.
Vinkki: Voit korvata salaattiveneet ruisleivällä.
Hyvästi hävikki: Hyödynnä ylijäävä marinadi uunilohen päälle. Lisää soijamarinadiin 1 rkl (ruoko)sokeria. Suurusta kastike maissitärkkelyksellä pakkauksen ohjeen mukaan.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
213
891
15,6 g
2,0 g
3,9 g
3,3 g
1,2 g
13,2 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
4 cm pala inkivääriä,
1 tl wasabitahnaa,
ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli