Lohipastrami aasialaisittain

arvosana5/5

(4)arviota
10 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Soijakastikkeessa marinoitu ja pinnoilta kevyesti paistettu lohipastrami tarjotaan rapean omenasalsan ja wasabimajoneesin kanssa sydänsalaatin päältä.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
600 glohifileetä (keskiosaa)
4 cmpala inkivääriä
3/4 dlsoijakastiketta (gluteeniton)
2 rklsitruunanmehua
1 rklpaahdettua seesamiöljyä
1 tlsokeria
3 rklseesaminsiemeniä

Wasabimajoneesi

1 dlmajoneesia
1 tlwasabitahnaa

Omenasalsa

1 kplvihreä omena
1/2 kplruukkua korianteria
1 kpllime
1/2 - 1 kplpunaista chiliä
1/2 tlsokeria
ripaus suolaa

Lisäksi

200 g(1ps) sydänsalaattia

Valmistus

  1. 1

    Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Leikkaa filee pitkittäin 4 tangoksi.

    MääräAinesosa
    600 glohifileetä (keskiosaa)
  2. 2

    Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita marinadia varten soija, sitruunanmehu, seesamiöljy, inkivääri ja sokeri. Laita marinadi ja lohitangot pussiin tai syvään kulhoon niin, että lohet peittyvät marinadiin ja nosta ne jääkaappiin marinoitumaan vähintään 2 tunniksi.

    MääräAinesosa
    4 cmpala inkivääriä
    3/4 dlsoijakastiketta (gluteeniton)
    2 rklsitruunanmehua
    1 rklpaahdettua seesamiöljyä
    1 tlsokeria
  3. 3

    Sekoita majoneesi ja wasabi kulhossa.

    MääräAinesosa
    1 dlmajoneesia
    1 tlwasabitahnaa
  4. 4

    Pese ja kuutioi omena. Hienonna korianteri. Pese lime ja purista mehu. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna. Sekoita omenasalsan ainekset kulhossa.

    MääräAinesosa
    1 kplvihreä omena
    1/2 kplruukkua korianteria
    1 kpllime
    1/2 - 1 kplpunaista chiliä
    1/2 tlsokeria
    ripaus suolaa
  5. 5

    Kuivaa marinadi lohitangoista. Paahda yksi lohitanko kerrallaan kuivalla paistinpannulla noin 1 minuutti samalla käännellen, kunnes pinta saa väriä. Pyörittele paistetut tangot seesaminsiemenissä. Anna fileiden jäähtyä hetki huoneenlämmössä ja laita ne peitettynä jääkaappiin noin tunniksi. Leikkaa tangot terävällä veitsellä noin 2 cm:n viipaleiksi.

    MääräAinesosa
    3 rklseesaminsiemeniä
  6. 6

    Pese ja kuivaa salaatti. Irrota salaatinlehdet kannasta. Levitä jokaisen salaatinlehden päälle wasabimajoneesia. Lusikoi päälle noin ruokalusikallinen omenasalsaa ja nosta päälle 1–2 lohipastramipalaa.

    MääräAinesosa
    200 g(1ps) sydänsalaattia

Vinkki: Valitse tasapaksu filee lohen paksummasta päästä.

Vinkki: Voit korvata salaattiveneet ruisleivällä.

Hyvästi hävikki: Hyödynnä ylijäävä marinadi uunilohen päälle. Lisää soijamarinadiin 1 rkl (ruoko)sokeria. Suurusta kastike maissitärkkelyksellä pakkauksen ohjeen mukaan.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 cm pala inkivääriä, 1 tl wasabitahnaa, ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
7.10.2024
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä