Lohipastrami aasialaisittain
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Soijakastikkeessa marinoitu ja pinnoilta kevyesti paistettu lohipastrami tarjotaan rapean omenasalsan ja wasabimajoneesin kanssa sydänsalaatin päältä.
| 600 g | lohifileetä (keskiosaa) |
| 4 cm | pala inkivääriä |
| 3/4 dl | soijakastiketta (gluteeniton) |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 1 rkl | paahdettua seesamiöljyä |
| 1 tl | sokeria |
| 3 rkl | seesaminsiemeniä |
| Wasabimajoneesi | |
|---|---|
| 1 dl | majoneesia |
| 1 tl | wasabitahnaa |
| Omenasalsa | |
| 1 kpl | vihreä omena |
| 1/2 kpl | ruukkua korianteria |
| 1 kpl | lime |
| 1/2 - 1 kpl | punaista chiliä |
| 1/2 tl | sokeria |
| ripaus suolaa | |
| Lisäksi | |
| 200 g | (1ps) sydänsalaattia |
- 1.
Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Leikkaa filee pitkittäin 4 tangoksi.
- 2.
Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita marinadia varten soija, sitruunanmehu, seesamiöljy, inkivääri ja sokeri. Laita marinadi ja lohitangot pussiin tai syvään kulhoon niin, että lohet peittyvät marinadiin ja nosta ne jääkaappiin marinoitumaan vähintään 2 tunniksi.
- 3.
Sekoita majoneesi ja wasabi kulhossa.
- 4.
Pese ja kuutioi omena. Hienonna korianteri. Pese lime ja purista mehu. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna. Sekoita omenasalsan ainekset kulhossa.
- 5.
Kuivaa marinadi lohitangoista. Paahda yksi lohitanko kerrallaan kuivalla paistinpannulla noin 1 minuutti samalla käännellen, kunnes pinta saa väriä. Pyörittele paistetut tangot seesaminsiemenissä. Anna fileiden jäähtyä hetki huoneenlämmössä ja laita ne peitettynä jääkaappiin noin tunniksi. Leikkaa tangot terävällä veitsellä noin 2 cm:n viipaleiksi.
- 6.
Pese ja kuivaa salaatti. Irrota salaatinlehdet kannasta. Levitä jokaisen salaatinlehden päälle wasabimajoneesia. Lusikoi päälle noin ruokalusikallinen omenasalsaa ja nosta päälle 1–2 lohipastramipalaa.
Lohipastrami aasialaisittain
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Soijakastikkeessa marinoitu ja pinnoilta kevyesti paistettu lohipastrami tarjotaan rapean omenasalsan ja wasabimajoneesin kanssa sydänsalaatin päältä.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | lohifileetä (keskiosaa) |
| 4 cm | pala inkivääriä |
| 3/4 dl | soijakastiketta (gluteeniton) |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 1 rkl | paahdettua seesamiöljyä |
| 1 tl | sokeria |
| 3 rkl | seesaminsiemeniä |
Wasabimajoneesi | |
| 1 dl | majoneesia |
| 1 tl | wasabitahnaa |
Omenasalsa | |
| 1 kpl | vihreä omena |
| 1/2 kpl | ruukkua korianteria |
| 1 kpl | lime |
| 1/2 - 1 kpl | punaista chiliä |
| 1/2 tl | sokeria |
| ripaus suolaa | |
Lisäksi | |
| 200 g | (1ps) sydänsalaattia |
Valmistus
- 1
Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Leikkaa filee pitkittäin 4 tangoksi.
Määrä Ainesosa 600 g lohifileetä (keskiosaa) - 2
Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita marinadia varten soija, sitruunanmehu, seesamiöljy, inkivääri ja sokeri. Laita marinadi ja lohitangot pussiin tai syvään kulhoon niin, että lohet peittyvät marinadiin ja nosta ne jääkaappiin marinoitumaan vähintään 2 tunniksi.
Määrä Ainesosa 4 cm pala inkivääriä 3/4 dl soijakastiketta (gluteeniton) 2 rkl sitruunanmehua 1 rkl paahdettua seesamiöljyä 1 tl sokeria - 3
Sekoita majoneesi ja wasabi kulhossa.
Määrä Ainesosa 1 dl majoneesia 1 tl wasabitahnaa - 4
Pese ja kuutioi omena. Hienonna korianteri. Pese lime ja purista mehu. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna. Sekoita omenasalsan ainekset kulhossa.
Määrä Ainesosa 1 kpl vihreä omena 1/2 kpl ruukkua korianteria 1 kpl lime 1/2 - 1 kpl punaista chiliä 1/2 tl sokeria ripaus suolaa - 5
Kuivaa marinadi lohitangoista. Paahda yksi lohitanko kerrallaan kuivalla paistinpannulla noin 1 minuutti samalla käännellen, kunnes pinta saa väriä. Pyörittele paistetut tangot seesaminsiemenissä. Anna fileiden jäähtyä hetki huoneenlämmössä ja laita ne peitettynä jääkaappiin noin tunniksi. Leikkaa tangot terävällä veitsellä noin 2 cm:n viipaleiksi.
Määrä Ainesosa 3 rkl seesaminsiemeniä - 6
Pese ja kuivaa salaatti. Irrota salaatinlehdet kannasta. Levitä jokaisen salaatinlehden päälle wasabimajoneesia. Lusikoi päälle noin ruokalusikallinen omenasalsaa ja nosta päälle 1–2 lohipastramipalaa.
Määrä Ainesosa 200 g (1ps) sydänsalaattia
Vinkki: Valitse tasapaksu filee lohen paksummasta päästä.
Vinkki: Voit korvata salaattiveneet ruisleivällä.
Hyvästi hävikki: Hyödynnä ylijäävä marinadi uunilohen päälle. Lisää soijamarinadiin 1 rkl (ruoko)sokeria. Suurusta kastike maissitärkkelyksellä pakkauksen ohjeen mukaan.
Ravintosisältö
213
Energiaa kcal
891
Energiaa kj
15,6 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,9 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
13,2 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
213
Energiaa kcal
891
Energiaa kj
15,6 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,9 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
13,2 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 cm pala inkivääriä, 1 tl wasabitahnaa, ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























