Ceasarinan kesäsalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ceasarinan kesäsalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1/2 kg
Jäävuorisalaatti
6 kpl
Paahtoleipää
1 - 2 rkl
Öljyä
1 - 2 kpl
(valkosipulinkynttä)
1 kpl
Tuore kurkku
Sitruunapippuria
Ruohosipulisilppua

päälle:

4 kpl
Keitettyä munaa (8 min.)
Ruohosipulia
Juustoraastetta, esim. 1 dl emmentaaliraastetta tai 2 rkl parmesaaniraastetta

kastike (aioli):

4 kpl
Valkosipulinkynttä
2 kpl
Keltuaista
2 dl
Oliiviöljyä
Suolaa
Valkopippuria
Tilkka valkoviinietikkaa tai sitruunamehua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuutioi leipäviipaleet. Pyyhi paistinpannu öljyisellä paperilla tai valuta pannuun hiukan öljyä. Kuumenna pannu ja paahda leipäkuutiot pannua välillä ravistaen. Mausta halutessasi kuutiot valkosipulimehulla. Jäähdytä kuutiot. Suikaloi salaatti. Kuutioi tai suikaloi pesty kurkku. Sekoita kaikki ainekset varoen kulhossa ja mausta seos pippurilla ja ruohosipulilla.Keitä, jäähdytä ja kuori kananmunat. Valmista kastike: murskaa kuoritut valkosipulinkynnet pyöreäpohjaiseen kulhoon. Sekoita joukkoon keltuaiset. Lisää tippa öljyä kerrallaan koko ajan sekoittaen kunnes kastike sakenee. Mausta ja lisää lopuksi maun mukaan viinietikkaa tai sitruunamehua, joka löystyttää rakennetta. Jos kastike on mielestäsi liian paksua, voit laimentaa sitä lämpimällä vedellä.Kaada salaatti kulhoon ja nosta sen pintaan halkaistut munanpuolikkaat. Koristele ja valuta päälle hiukan kastiketta tai tarjoa kastike kokonaan erikseen. Lisäksi sopivat broilerinkoivet tai -siivet.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Julkaistu: 5.1.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.