Maustettu mansikkahillo - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maustettu mansikkahillo

???
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
(2 l) mansikoita
1/2 dl
Sitruunamehua
500 g
Hillosokeria
1 kpl
Sitruunan hienoksi raastettu kuori
2 rkl
Hienoksi silputtua tuoretta basilikaa

Näin teet

1

Puhdista ja paloittele mansikat. Mittaa sitruunamehu ja mansikat kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes marjoista alkaa erottua höyryä. Lisää hillosokeri ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä ilman kantta 10–15 minuuttia. Kuori pinnalle kertynyt vaahto. Mausta hillo sitruunankuorella ja silputulla basilikalla. Tarkista maku ja lisää halutessasi basilikaa. Anna hillon jäähtyä 30 minuuttia, muutaman kerran sekoitellen. Annostele hillo puhtaisiin purkkeihin ja sulje purkit. Siirrä jääkaappiin. Hillo hyytyy noin vuorokaudessa.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2013
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja578 g578 g
Proteiinia5 g5 g
Rasvaa3 g3 g
Kuituja19 g19 g
Energiaa kj10408 10408
Energiaa kcal2487 2487

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Sitruunan hienoksi raastettu kuori

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja578 g578 g
Proteiinia5 g5 g
Rasvaa3 g3 g
Kuituja19 g19 g
Energiaa kj10408 10408
Energiaa kcal2487 2487

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Sitruunan hienoksi raastettu kuori

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.