Uunipaahdetut parsat ja pikahollandaise - Yhteishyvä

Uunipaahdetut parsat ja pikahollandaise

Annokset
3
Valmistusaika
15 min
Paahda tankoparsa uunissa maukkaaksi ja tee sillä aikaa maukas hollandaise pähkinäiseksi paahdetusta voista.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Nippu (500 g) vihreää tankoparsaa
2 rkl
Rypsiöljyä
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
1/4 tl
(¼ tl) sokeria
1/4 tl
(¼ tl) mustapippuria

PIKAHOLLANDAISE

150 g
Voita
3 kpl
Kananmunan keltuaista
1 rkl
Sitruunamehua
1 tl
Valkoviinietikkaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) kuivattua rakuunaa
1/4 tl
(¼ tl) valko- tai ripaus cayennenpippuria

Näin teet

1

Varmista, että pikahollandaisen ainekset ovat huoneenlämpöisiä.

2

Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Katkaise parsoista pois kova tyvi. Kuori varret kevyesti nupusta alaspäin. Hiero parsoihin öljyä ja laita ne pellille. Ripottele suolaa, sokeria ja pippuria parsoille. Kypsennä uunissa 10–12 minuuttia niin, että parsat paahtuvat ja saavat kevyen kullanruskean värin. Tee sillä aikaa hollandaise.

1 kpl
Nippu (500 g) vihreää tankoparsaa
2 rkl
Rypsiöljyä
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
1/4 tl
(¼ tl) sokeria
1/4 tl
(¼ tl) mustapippuria
3

Laita voi kattilaan ja kuumenna, kunnes voi sulaa. Laske levyn lämpöä niin, että voi alkaa kuplia mutta ei kiehu. Anna voin ruskistua pikkuhiljaa, 5–8 minuuttia. Kun voi tuoksuu hieman pähkinäiseltä ja paahteiselta ja väri on vaaleanruskea, siirrä kattila pois liedeltä ja anna voin jäähtyä 3–5 minuuttia.

150 g
Voita
4

Erottele keltuaiset sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sitruuna ja etikka. Laita sauvasekoitin kulhoon ja valuta voita varovasti ohuena nauhana, muutamassa pienessä erässä, keltuaisten joukkoon, niin että samalla soseutat koko ajan, kunnes kastike sakeutuu. Mausta kastike. Tarjoa parsat ja hollandaise heti.

3 kpl
Kananmunan keltuaista
1 rkl
Sitruunamehua
1 tl
Valkoviinietikkaa
150 g
Voita
1/4 tl
(¼ tl) kuivattua rakuunaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) valko- tai ripaus cayennenpippuria
Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 12.4.2018
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja0 g1 g
Proteiinia7 g21 g
Rasvaa61 g184 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj2408 7224
Energiaa kcal575 1726

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,25 tl (¼ tl) suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) sokeria

  • 0,25 tl (¼ tl) mustapippuria

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) kuivattua rakuunaa

  • 0,25 tl (¼ tl) valko- tai ripaus cayennenpippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja0 g1 g
Proteiinia7 g21 g
Rasvaa61 g184 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj2408 7224
Energiaa kcal575 1726

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,25 tl (¼ tl) suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) sokeria

  • 0,25 tl (¼ tl) mustapippuria

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) kuivattua rakuunaa

  • 0,25 tl (¼ tl) valko- tai ripaus cayennenpippuria

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.