Uunipaahdetut parsat ja pikahollandaise | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Uunipaahdetut parsat ja pikahollandaise
Play

Uunipaahdetut parsat ja pikahollandaise

timer-icon15 min
Fork and knife
3 Annosta
Fork and knife
3 Annosta
Paahda tankoparsa uunissa maukkaaksi ja tee sillä aikaa maukas hollandaise pähkinäiseksi paahdetusta voista.

Ainekset

1 kpl
Nippu (500 g) vihreää tankoparsaa
2 rkl
Rypsiöljyä
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
1/4 tl
(¼ tl) sokeria
1/4 tl
(¼ tl) mustapippuria

pikahollandaise

150 g
Voita
3 kpl
Kananmunan keltuaista
1 rkl
Sitruunamehua
1 tl
Valkoviinietikkaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) kuivattua rakuunaa
1/4 tl
(¼ tl) valko- tai ripaus cayennenpippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Varmista, että pikahollandaisen ainekset ovat huoneenlämpöisiä.

2

Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Katkaise parsoista pois kova tyvi. Kuori varret kevyesti nupusta alaspäin. Hiero parsoihin öljyä ja laita ne pellille. Ripottele suolaa, sokeria ja pippuria parsoille. Kypsennä uunissa 10–12 minuuttia niin, että parsat paahtuvat ja saavat kevyen kullanruskean värin. Tee sillä aikaa hollandaise.

1 kpl
Nippu (500 g) vihreää tankoparsaa
2 rkl
Rypsiöljyä
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
1/4 tl
(¼ tl) sokeria
1/4 tl
(¼ tl) mustapippuria
3

Laita voi kattilaan ja kuumenna, kunnes voi sulaa. Laske levyn lämpöä niin, että voi alkaa kuplia mutta ei kiehu. Anna voin ruskistua pikkuhiljaa, 5–8 minuuttia. Kun voi tuoksuu hieman pähkinäiseltä ja paahteiselta ja väri on vaaleanruskea, siirrä kattila pois liedeltä ja anna voin jäähtyä 3–5 minuuttia.

150 g
Voita
4

Erottele keltuaiset sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sitruuna ja etikka. Laita sauvasekoitin kulhoon ja valuta voita varovasti ohuena nauhana, muutamassa pienessä erässä, keltuaisten joukkoon, niin että samalla soseutat koko ajan, kunnes kastike sakeutuu. Mausta kastike. Tarjoa parsat ja hollandaise heti.

3 kpl
Kananmunan keltuaista
1 rkl
Sitruunamehua
1 tl
Valkoviinietikkaa
150 g
Voita
1/4 tl
(¼ tl) kuivattua rakuunaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) valko- tai ripaus cayennenpippuria
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 12.4.2018
Muokattu: 2.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2408

575

61,3 g

30,0 g

0,3 g

0,3 g

0,3 g

7,0 g

0,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl (¼ tl) suolaa,

0,25 tl (¼ tl) sokeria,

0,25 tl (¼ tl) mustapippuria,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (¼ tl) kuivattua rakuunaa,

0,25 tl (¼ tl) valko- tai ripaus cayennenpippuria .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli