Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaanin butter chicken

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Butter tofu on intialaisen klassikkoruoan kasvisruokaversio. Vegaanin butter chickenissä maistuu rapeaksi paahdettu tofu täyteläisessä tomaattikastikkeessa. Tarjoa riisin kanssa.

Ainekset

300 g
(1 pkt) marinoitua tofua
1 dl
cashewpähkinöitä
3 rkl
margariinia (maidotonta)
1 kpl
sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
2 cm
pala inkivääriä
70 g
(1 pkt) tomaattipyreetä
500 g
(1 tlk) paseerattua tomaattia
2 tl
garam masalaa
1 tl
kurkumaa
3/4 tl
suolaa
1/2 tl
sokeria
1 kpl
ruukku korianteria
2 dl
(1 prk) kaurakasvisrasvasekoitetta
1 tl
chilihiutaleita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa tofu neljäksi viipaleeksi. Laita niiden alle ja päälle talouspaperia ja nosta painoksi esimerkiksi leikkuulauta.

300 g
(1 pkt) marinoitua tofua
2

Rouhi pähkinät veitsellä pienemmiksi. Paahda niitä kuumalla paistinpannulla noin 1 minuutti, sekoita koko ajan, koska pähkinät palavat helposti. Kaada paahdetut pähkinät lautaselle.

1 dl
cashewpähkinöitä
3

Leikkaa tofu kuutioiksi. Paista kuutioita ilman rasvaa 3 minuuttia, kääntele niitä esimerkiksi pihdeillä. Lisää ruokalusikallinen margariinia ja paista tofukuutiot rapeaksi. Siirrä ne lautaselle odottamaan.

3 rkl
margariinia (maidotonta)
4

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Sulata pannulla 2 ruokalusikallista margariinia, lisää sipuli ja valkosipuli ja paista, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää tomaattipyree, paseerattu tomaatti, inkivääri, garam masala, kurkuma, suola ja sokeri. Kuumenna kastike, pienennä hellan lämpötilaa ja anna kastikkeen hautua 10 minuuttia.

1 kpl
sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
2 cm
pala inkivääriä
70 g
(1 pkt) tomaattipyreetä
500 g
(1 tlk) paseerattua tomaattia
2 tl
garam masalaa
1 tl
kurkumaa
3/4 tl
suolaa
1/2 tl
sokeria
5

Hienonna korianteri. Sekoita kaurasekoite kastikkeeseen. Mausta chilillä. Lisää tofut ja sekoita tasaiseksi. Ripottele pähkinät ja korianteri ruoan pinnalle.

1 kpl
ruukku korianteria
2 dl
(1 prk) kaurakasvisrasvasekoitetta
1 tl
chilihiutaleita
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Jenni S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 21.9.2021
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

358

1501

27,0 g

8,0 g

14,5 g

10,3 g

4,5 g

12,0 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 cm pala inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli