Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Minkälaisia riskejä silmäleikkaukseen liittyy? Silmäkirurgi vastaa!

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 19.3.2018
|
Muokattu: 1.4.2022
Laserleikkaus on näköongelmien hoitomuotona erittäin turvallinen, vain muutaman minuutin kestävä toimenpide. Leikkauksissa on kuitenkin aina omat riskinsä. Voiko leikattava esimerkiksi menettää näkönsä? Kaupallinen yhteistyö/ Silmäasema.

Videolla silmäkirurgi Niko Lappi kertoo silmäleikkauksen riskeistä.

Silmien laserleikkauksen riskit minimoidaan kartoittamalla potilaan tilanne huolellisella esitutkimuksella, eikä toimenpidettä edes lähdetä tekemään, mikäli ei olla täysin varmoja, että laser on potilaalle sopiva hoitomuoto.

Laserleikkauksesta toipuminen on nopeaa. Osa potilaista näkee hyvin jo heti leikkauspäivänä ja suurimman osan katse kirkastuu viimeistään leikkausta seuraavana päivänä.

"Sokeutumisvaaraa leikkauksessa ei ole, mutta mikäli korjattava taittovirhe on huomattavan suuri, saatetaan joskus joutua tekemään korjaava uusintaleikkaus", kertoo Silmäaseman Kuopion silmäsairaalassa työskentelevä silmäkirurgi Niko Lappi. Tämä on kuitenkin hyvin harvinaista, ja mikäli korjaukselle ilmenee tarvetta, se tehdään Silmäasemalla maksuttomana takuutyönä.

!(https://mainos.sanoma.fi/silmaasema2 )

Laserleikkauksesta toipuminen on nopeaa. Osa potilaista näkee hyvin jo heti leikkauspäivänä ja suurimman osan katse kirkastuu viimeistään leikkausta seuraavana päivänä. Pitkää sairauslomaa ei operaation jälkeen tarvita, mutta esimerkiksi fyysisesti raskaista töistä ja hyvin pölyisistä tiloista olisi hyvä pysytellä poissa noin viikon.

"Leikkauksessa käytetään puudutusta, ja vaikka silmiin kohdistuva kosketus saattaakin joidenkin mielestä tuntua eriskummalliselta, varsinaista kipua leikattavat eivät kerro tuntevansa", Lappi toteaa.

Silmäkirurgi vastaa