Vegaaninen kesäkurpitsalasagne - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaninen kesäkurpitsalasagne

Annokset
6
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Ruokavalio
Korvaa lasagnelevyt kesäkurpitsasiivuilla, niin maukas kasvislasagne maistuu myös fodmap-ruokavaliota noudattaville.
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
kesäkurpitsaa
300 g
juuston kaltaista kasvirasvavalmistetta raastettuna

TOMAATTIKASTIKE

1 kpl
purjon vihreä osa
1 kpl
porkkana
2 rkl
rypsiöljyä
800 g
(2 prk) tomaattimurskaa
2 rkl
sitruunamehua
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
1 dl
hienonnettua lehtipersiljaa
1 dl
hienonnettua minttua
1
prk (230 g/380) kypsiä punaisia linssejä

LISÄKSI

1 rkl
rypsiöljyä
minttua tai lehtipersiljaa

Vinkki: Valmista lasagne pienistä ja kiinteitä kesäkurpitsoista, jottei ruoasta tule vetistä.

Näin teet

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Valmista tomaattikastike. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa vihreä osa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja raasta porkkana. Kuullota purjoviipaleita paistokasarissa pari minuuttia tai kunnes purjo on pehmeää. Lisää porkkanaraaste, tomaattimurska, sitruunamehu, suola ja sokeri. Hauduta 10 minuuttia. Lisää yrtit. Huuhtele linssit huolellisesti siivilässä kylmällä vedellä, jotta liemessä olevat fodmap-yhdisteet poistuvat. Lisää kastikkeeseen.

1 tl
suolaa
1 kpl
purjon vihreä osa
1 dl
hienonnettua minttua
1 dl
hienonnettua lehtipersiljaa
2 rkl
rypsiöljyä
1
prk (230 g/380) kypsiä punaisia linssejä
1 kpl
porkkana
2 rkl
sitruunamehua
800 g
(2 prk) tomaattimurskaa
1 tl
sokeria
2

Huuhtele kesäkurpitsat. Leikkaa niistä juustohöylällä ohuita lastuja pitkittäin. Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka öljyllä. Kasaa vuokaan kerroksittain tomaatti-linssikastiketta, kesäkurpitsaviipaleita ja kasvirasvaraastetta. Kypsennä uunissa 50–60 minuuttia, kunnes kesäkurpitsat ovat pehmeitä. Anna tekeytyä huoneenlämmössä 10 minuuttia ennen tarjoilua. Viimeistele halutessasi mintulla tai lehtipersiljalla.

2 kpl
kesäkurpitsaa
300 g
juuston kaltaista kasvirasvavalmistetta raastettuna
1 rkl
rypsiöljyä
minttua tai lehtipersiljaa
Resepti
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 18.6.2019
Muokattu: 12.8.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja10 g62 g
Proteiinia13 g78 g
Rasvaa18 g105 g
Kuituja4 g22 g
Energiaa kj1092 6553
Energiaa kcal261 1564

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa

  • prk (230 g/380) kypsiä punaisia linssejä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja10 g62 g
Proteiinia13 g78 g
Rasvaa18 g105 g
Kuituja4 g22 g
Energiaa kj1092 6553
Energiaa kcal261 1564

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa

  • prk (230 g/380) kypsiä punaisia linssejä

Resepti
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.