Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kesäkurpitsateeleivät

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
2 Kappaletta
Fork and knife
2 Kappaletta
Edulliset teeleivät valmistuvat hetkessä ilta- tai välipalaksi. Kesäkurpitsa antaa maidottomille ja vegaanisille leipäsille ihanaa mehevyyttä.

Ainekset

200 g
(1 pieni) kesäkurpitsa
3 dl
hiivaleipävehnäjauhoja
1 dl
kaurahiutaleita
2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
200 g
(1 prk) vegaanista kermaviiliä (kaurakevi)
2 rkl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kesäkurpitsa, poista kanta ja raasta kurpitsa (noin 2 dl raastetta).

200 g
(1 pieni) kesäkurpitsa
2

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää raaste, kaurakevi ja öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3 dl
hiivaleipävehnäjauhoja
1 dl
kaurahiutaleita
2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
200 g
(1 prk) vegaanista kermaviiliä (kaurakevi)
2 rkl
rypsiöljyä
3

Jaa taikina kahteen osaan leivinpaperille pellille. Taputtele jauhotetuin käsin pyöreiksi reilun sentin paksuisiksi leiviksi. Jaa leivät taikinapyörällä neljään osaan ja pistele haarukalla.

4

Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes leivät saavat kauniin paistovärin.

Vinkki: Leivinjauheella kohotetut teeleivät ovat parhaimmillaan leivontapäivänä.

Vinkki: Kaurakevin sijaan voit käyttää kermaviiliä, jolloin leivät eivät ole enää vegaanisia.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 19.7.2023
|
Muokattu: 8.9.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

616

2578

24,5 g

2,0 g

79,0 g

4,0 g

8,0 g

16,0 g

3,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli