Kappelin legendaarisen lohikeiton salaisuus on kermaisen muhkea liemi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kappelin legendaarisen lohikeiton salaisuus on kermaisen muhkea liemi

Suuri lohikeittoannos sopii isoon nälkään.

Suuri lohikeittoannos sopii isoon nälkään.

Kermainen lohikeitto on yksin ravintola Kappelin ikisuosikki. Ravintolajohtaja Santeri Uusitalon mukaan lohikeitto on ollut Kappelin ruokalistalla vuosikymmeniä.

Jaa Somessa
Teksti
Leena Lukkari
Kuvat
SOK

"Kappelin lohikeitto löytyy Lonely Planetin matkaoppaasta esimerkkinä perinteisestä suomalaisesta ruoasta. Maailmalla törmää vaikka minkälaisiin kirkasliemisiin kalakeittoihin, mutta kermaliemi tekee meidän lohikeitosta erityisen.

Syön lohikeiton, jos haluan herkutella ja olen todella nälkäinen. Mikään kevyt annos se ei ole. Pienempää annosta tilataan usein alkuruoaksi tai lapsille, myös eläkeläiset ovat ottaneet sen yhdeksi suosikikseen. Iso annos on jo kokonainen ateria, ei mikään pieni piperrys, kuten eivät meidän mitkään annokset.

Kappeli ei ole fine dining -ravintola, vaan teemme huippuruokaa reiluina annoksina.

Kappelin keiton salaisuus on keittiön oma liemi.

Myös kahvilan puolella on tarjolla viikonloppuisin lohikeittoa, joka sekin on herkullista, mutta sitä ei pidä sekoittaa à la carte -puolen de luxe -lohikeittoon. Se valmistetaan erityisellä pieteetillä ja kunnioituksella salaista reseptiä kohtaan.

Keitto on joillekin asiakkaille syy tulla meille ja siksi sen makujen on oltava täydellisesti kohdillaan. Se on myös yksi tilatuimpia annoksiamme.

Perushyvän lohikeiton osaa tehdä jokainen, mutta gourmet-tason keiton liemen valmistus vaatii ammattitaitoa ja herkkää otetta.

Kappelin keiton salaisuus on keittiön oma liemi. Se on maultaan intensiivinen ja pehmeä, koostumukseltaan muhkea, lähes kastikemainen, mutta kuitenkin kuohkea. Perunat ovat juuri sopivan napakoita, eivätkä mitään jauhomössöä. Kalaa on runsaasti ja se on kypsynyt liemessä juuri mukavan lohkeavaksi. Tilli ja erinomainen hapanleipä kruunaavat annoksen."

Ravintolajohtaja
Santeri Uusitalo

Kappelissa herrat kävivät 1980-luvulla syömässä Bellmanin makkarapannua tai lohikeittoa. Oheen saatettiin ottaa Marskin ryyppy tai Koskenkorva-snapsi, sillä siihen aikaan lounaat venyivät pitkiksi.

Ravintola Kappeli

Kokkaa kermainen lohikeitto

Julkaistu: 26.1.2018
Muokattu: 15.5.2019
Jaa Somessa