Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Makeat leivonnaiset

Mokkapalojen näyttävämpi versio tulee tässä: mokkapalakakku

Tänä vuonna juhlitaan 120-vuotiasta Yhteishyvää. Sen kunniaksi leivomme joka kuukausi synttärikakun. Huhtikuussa herkutellaan mokkapalakakulla.

Mokkapalakakku, josta leikattu paloja.
Mokkapalakakku, josta leikattu paloja.
Teksti: Yhteishyvä
Kuvat: Reetta Pasanen
13.3.2025 | Päivitetty 13.3.2025

Harrastusseurojen myyjäiset, koulun diskot ja urheilutapahtumien kioskit – näissä paikoissa törmää taatusti kaiken ikäisille maistuviin mokkapaloihin.

Suosikkiherkku muuntautuu nyt entistäkin näyttävämmäksi versioksi! Mokkapalakakku koostuu mehevästä pohjasta ja vaahtomaisesta kuorrutteesta, joka toimii myös kakun täytteenä. Kakun pohja on helppo valmistaa. Sekoita vain ainekset yhteen, paista uunipellillä ja leikkaa jäähtyneenä kahteen osaan.

Pohjien väliin ja päälle tuleva vienosti mokkainen vaahto koostuu perinteisen mokkapalakuorruteen aineksista sekä kuohukermasta. Esivalmistele vaahto hyvissä ajoin jääkaappiin viilenemään, jotta se vatkautuu kuohkeaksi. Kostuta kakku maidolla tai jos olet kahvinystävä, kokeile vahvaa mustaa kahvijuomaa.

Rento versio kakusta syntyy, kun levität kuorrutteen kakkulevyjen päälle lusikan tai veitsen avulla. Näyttävämmän lopputuloksen saat, kun leikkaat kakkupohjan kolmeen osaan ja pursotat kuorrutteen kerrosten väliin ja kakun päälle.

Kakun koristeluun sopivat hyvin tuoreet vadelmat, klassisia mokkapalan koristeita eli nonparelleja unohtamatta.

Lue lisää