Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Helppo mokkapalakakku

Helppo mokkapalakakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 40 min aktiivista)
Fork and knife
15 Palaa
Fork and knife
15 Palaa
Mokkapalakakku on näyttävämpi versio klassikkoleivonnaisesta. Helppo levykakku valmistetaan sekoitettavasta taikinasta ja kuohkeasta mokkakuorrutteesta.

Ainekset

Pohja

150 g
voita tai leivontamargariinia
4 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
1/2 dl
tummaa kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
3 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
maitoa

Kuorrute

75 g
voita tai leivontamargariinia
2 dl
tomusokeria
1/2 dl
tummaa kaakaojauhetta
1/2 dl
vahvaa kahvijuomaa
2 dl
(1 prk) kuohukermaa

Kostuke

1/2 dl
maitoa

Lisäksi

125 g
(1 rs) vadelmia
(nonparelleja tai koristerakeita)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Aloita kuorrutteesta. Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä. Nosta kattila liedeltä ja lisää tomusokeri, kaakao ja kahvi. Sekoita tasaiseksi nuolijalla. Sekoita kuorrutteeseen kerma ja nosta jääkaappiin vähintään 1,5 tunniksi tai kunnes seos on kylmää.

75 g
voita tai leivontamargariinia
2 dl
tomusokeria
1/2 dl
tummaa kaakaojauhetta
1/2 dl
vahvaa kahvijuomaa
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
2

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

3

Tee pohja. Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä rasva kädenlämpöiseksi. Mittaa jauhot, sokeri, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhoon, sekoita. Riko munat juomalasiin. Kaada munat, maito ja jäähtynyt rasva puhtaaseen kulhoon ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Lisää seos jauhoseokseen. Kääntele nuolijalla tasaiseksi. Älä sekoita taikinaa liikaa, ettei se sitkisty.

150 g
voita tai leivontamargariinia
4 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
1/2 dl
tummaa kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
3 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
maitoa
4

Levitä taikina leivinpaperille pellille. Paista uunissa 10–15 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Pohja on kypsä, kun taikina ei enää tartu tikkuun. Jäähdytä pohja ja leikkaa poikittain kahteen osaan.

5

Vaahdota kylmä kuorrute sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.

6

Kokoa kakku. Nosta toinen kakkulevyistä tarjoilulautaselle ja levitä sen pinnalle puolet maidosta voitelusiveltimellä. Kostuta reunoja enemmän kuin keskustaa. Levitä päälle puolet kuorrutteesta ja asettele pinnalle puolet vadelmista. Nosta päälle toinen levy, kostuta ja kuorruta edellisen kerroksen tapaan. Koristele vadelmilla ja halutessasi nonparelleilla tai koristerakeilla.

1/2 dl
maitoa
125 g
(1 rs) vadelmia
(nonparelleja tai koristerakeita)

Vinkki: Voit nopeuttaa kuorrutteen viilenemistä nostamalla sen jääkaapin sijaan hetkeksi pakastimeen.

Vinkki: Kahvin ystävä voi kostuttaa kakun maidon sijaan vahvalla kahvijuomalla.

Vinkki: Saat kakusta vielä näyttävämmän leikkaamalla pohjan kolmeen osaan ja kokoamalla kakun 3-kerroksiseksi. Voit myös pursottaa kuorrutteen kakkulevyjen väleihin ja pinnalle. Lusikoi kuorrute esimerkiksi tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota kakkulevyille pieniä kekoja tai ruusukkeita.

Miltä maistui?(13 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 21.2.2025
|
Muokattu: 21.2.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

346

1449

19,3 g

12,0 g

37,7 g

24,5 g

1,7 g

4,7 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 dl maitoa,

(nonparelleja tai koristerakeita).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli