Helppo mokkapalakakku

arvosana4/5

(21)arviota
15 Palaa

Useita tunteja (josta 40 min aktiivista)

Mokkapalakakku on näyttävämpi versio klassikkoleivonnaisesta. Helppo levykakku valmistetaan sekoitettavasta taikinasta ja kuohkeasta mokkakuorrutteesta.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

150 gvoita tai leivontamargariinia
4 dlvehnäjauhoja
2 dlsokeria
1/2 dltummaa kaakaojauhetta
2 tlleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
3 kplkananmunaa
1 1/2 dlmaitoa

Kuorrute

75 gvoita tai leivontamargariinia
2 dltomusokeria
1/2 dltummaa kaakaojauhetta
1/2 dlvahvaa kahvijuomaa
2 dl(1 prk) kuohukermaa

Kostuke

1/2 dlmaitoa

Lisäksi

125 g(1 rs) vadelmia
(nonparelleja tai koristerakeita)

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Aloita kuorrutteesta. Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä. Nosta kattila liedeltä ja lisää tomusokeri, kaakao ja kahvi. Sekoita tasaiseksi nuolijalla. Sekoita kuorrutteeseen kerma ja nosta jääkaappiin vähintään 1,5 tunniksi tai kunnes seos on kylmää.

    MääräAinesosa
    75 gvoita tai leivontamargariinia
    2 dltomusokeria
    1/2 dltummaa kaakaojauhetta
    1/2 dlvahvaa kahvijuomaa
    2 dl(1 prk) kuohukermaa
  2. 2

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

  3. 3

    Tee pohja. Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä rasva kädenlämpöiseksi. Mittaa jauhot, sokeri, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhoon, sekoita. Riko munat juomalasiin. Kaada munat, maito ja jäähtynyt rasva puhtaaseen kulhoon ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Lisää seos jauhoseokseen. Kääntele nuolijalla tasaiseksi. Älä sekoita taikinaa liikaa, ettei se sitkisty.

    MääräAinesosa
    150 gvoita tai leivontamargariinia
    4 dlvehnäjauhoja
    2 dlsokeria
    1/2 dltummaa kaakaojauhetta
    2 tlleivinjauhetta
    2 tlvaniljasokeria
    3 kplkananmunaa
    1 1/2 dlmaitoa
  4. 4

    Levitä taikina leivinpaperille pellille. Paista uunissa 10–15 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Pohja on kypsä, kun taikina ei enää tartu tikkuun. Jäähdytä pohja ja leikkaa poikittain kahteen osaan.

  5. 5

    Vaahdota kylmä kuorrute sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.

  6. 6

    Kokoa kakku. Nosta toinen kakkulevyistä tarjoilulautaselle ja levitä sen pinnalle puolet maidosta voitelusiveltimellä. Kostuta reunoja enemmän kuin keskustaa. Levitä päälle puolet kuorrutteesta ja asettele pinnalle puolet vadelmista. Nosta päälle toinen levy, kostuta ja kuorruta edellisen kerroksen tapaan. Koristele vadelmilla ja halutessasi nonparelleilla tai koristerakeilla.

    MääräAinesosa
    1/2 dlmaitoa
    125 g(1 rs) vadelmia
    (nonparelleja tai koristerakeita)

Vinkki: Voit nopeuttaa kuorrutteen viilenemistä nostamalla sen jääkaapin sijaan hetkeksi pakastimeen.

Vinkki: Kahvin ystävä voi kostuttaa kakun maidon sijaan vahvalla kahvijuomalla.

Vinkki: Saat kakusta vielä näyttävämmän leikkaamalla pohjan kolmeen osaan ja kokoamalla kakun 3-kerroksiseksi. Voit myös pursottaa kuorrutteen kakkulevyjen väleihin ja pinnalle. Lusikoi kuorrute esimerkiksi tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota kakkulevyille pieniä kekoja tai ruusukkeita.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1.5 dl maitoa, (nonparelleja tai koristerakeita).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
21.2.2025
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä