Tämä on paras lasillinen parsan ja pikahollandaisen pariksi
Paahdetun parsa-annoksen kruunaa luonteikas chardonnay.


Aurinko paistaa ihanimmin, kun nautitaan kevään osuvinta ruoan ja juoman yhdistelmää. Kokeile vaikka! Surauta paahdetun vihreän parsan hunnuksi pikahollandaise ja kaada lasiin raikkaan aromikasta chardonnayta.
Parsalle sopivat vivahteikkaat valkoviinit, joissa on riittävästi raikkautta ja aromikkuutta. Sellaisenaan parsa voi tuoda viinin maussa esiin metallisia piirteitä, mutta erilaiset lisukkeet tekevät siitä täydellisen kumppanin viinille. Kun parsa kypsennetään uunissa, se saa hienovaraisen paahteisen vivahteen, mutta säilyttää samalla napakan rakenteensa. Ruskistettuun voihin tehty hollandaise tuo annokseen täyteläisyyttä ja hapokkuutta.
Täsmävalinta uunissa paahdetun tankoparsan ja pähkinäisen hollandaisekastikkeen seuraan on australialainen Chill Out Chardonnay 8 % (valkoinen, rypäleistä käymisteitse valmistettu alkoholijuoma).
Sen kuiva ja keskihapokas maku jättää suuhun sitruksen ja trooppisten hedelmien aromeja sekä hentoa vaniljaisuutta ja yrttisyyttä. Juoman hedelmäiset aromit korostavat parsan hienostunutta makua, kun taas maltillinen hapokkuus tasapainottaa hollandaisekastikkeen täyteläisyyttä.
Matalampi alkoholipitoisuus tekee juomasta helposti nautittavan ja sopivan keväisiin hetkiin – olipa kyseessä rento lounas tai illallinen hyvässä seurassa. Chill Out Chardonnay toimii erinomaisesti myös rasvaisen kalan, alkupalojen ja pikkusuolaisten parina sekä noutopöydässä tai seurustelujuomana.