Parsaa uunissa ja pikahollandaise
20 min

Nappaa talteen!
Paahda tankoparsa uunissa maukkaaksi. Valmista parsan paahtuessa nopea hollandaisekastike pähkinäiseksi paahdetusta voista.
| 500 g | vihreää tankoparsaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | sokeria |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Pikahollandaise | |
|---|---|
| 150 g | voita |
| 3 kpl | kananmunan keltuaista |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 tl | valkoviinietikkaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | kuivattua rakuunaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
- 1.
Varmista, että pikahollandaisen ainekset ovat huoneenlämpöisiä.
- 2.
Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Katkaise parsoista pois kova tyvi. Kuori varret kevyesti nupusta alaspäin. Hiero parsoihin öljyä ja laita ne pellille. Ripottele suolaa, sokeria ja pippuria parsoille. Kypsennä uunissa 10–12 minuuttia niin, että parsat paahtuvat ja saavat kevyen kullanruskean värin. Tee sillä aikaa hollandaise.
- 3.
Laita voi kattilaan ja kuumenna, kunnes voi sulaa. Laske levyn lämpöä niin, että voi alkaa kuplia mutta ei kiehu. Anna voin ruskistua pikkuhiljaa, 5–8 minuuttia. Kun voi tuoksuu hieman pähkinäiseltä ja paahteiselta ja väri on vaaleanruskea, siirrä kattila pois liedeltä ja anna voin jäähtyä 3–5 minuuttia.
- 4.
Erottele keltuaiset sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sitruuna ja etikka. Laita sauvasekoitin kulhoon ja valuta voita varovasti ohuena nauhana, muutamassa pienessä erässä, keltuaisten joukkoon, niin että samalla soseutat koko ajan, kunnes kastike sakeutuu. Mausta kastike. Tarjoa parsat ja hollandaise heti.
Paahda tankoparsa uunissa maukkaaksi. Valmista parsan paahtuessa nopea hollandaisekastike pähkinäiseksi paahdetusta voista.
Ainekset (3 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | vihreää tankoparsaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | sokeria |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Pikahollandaise | |
| 150 g | voita |
| 3 kpl | kananmunan keltuaista |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 tl | valkoviinietikkaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | kuivattua rakuunaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Varmista, että pikahollandaisen ainekset ovat huoneenlämpöisiä.
- 2
Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Katkaise parsoista pois kova tyvi. Kuori varret kevyesti nupusta alaspäin. Hiero parsoihin öljyä ja laita ne pellille. Ripottele suolaa, sokeria ja pippuria parsoille. Kypsennä uunissa 10–12 minuuttia niin, että parsat paahtuvat ja saavat kevyen kullanruskean värin. Tee sillä aikaa hollandaise.
Määrä Ainesosa 500 g vihreää tankoparsaa 2 rkl rypsiöljyä 1/4 tl suolaa 1/4 tl sokeria 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Laita voi kattilaan ja kuumenna, kunnes voi sulaa. Laske levyn lämpöä niin, että voi alkaa kuplia mutta ei kiehu. Anna voin ruskistua pikkuhiljaa, 5–8 minuuttia. Kun voi tuoksuu hieman pähkinäiseltä ja paahteiselta ja väri on vaaleanruskea, siirrä kattila pois liedeltä ja anna voin jäähtyä 3–5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 150 g voita - 4
Erottele keltuaiset sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sitruuna ja etikka. Laita sauvasekoitin kulhoon ja valuta voita varovasti ohuena nauhana, muutamassa pienessä erässä, keltuaisten joukkoon, niin että samalla soseutat koko ajan, kunnes kastike sakeutuu. Mausta kastike. Tarjoa parsat ja hollandaise heti.
Määrä Ainesosa 3 kpl kananmunan keltuaista 1 rkl sitruunamehua 1 tl valkoviinietikkaa 150 g voita 1/4 tl kuivattua rakuunaa 1/2 tl suolaa 1/4 tl valkopippuria
Ravintosisältö
630
Energiaa kcal
2637
Energiaa kj
62,3 g
Rasvaa
30,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,0 g
Hiilihydraatteja
3,7 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
12,0 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
630
Energiaa kcal
2637
Energiaa kj
62,3 g
Rasvaa
30,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,0 g
Hiilihydraatteja
3,7 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
12,0 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl kuivattua rakuunaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























