Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsaa uunissa ja pikahollandaise

timer-icon15 min
Fork and knife
3 Annosta
Fork and knife
3 Annosta
Paahda tankoparsa uunissa maukkaaksi ja tee sillä aikaa maukas hollandaise pähkinäiseksi paahdetusta voista.

Ainekset

1 kpl
Nippu (500 g) vihreää tankoparsaa
2 rkl
Rypsiöljyä
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
1/4 tl
(¼ tl) sokeria
1/4 tl
(¼ tl) mustapippuria

Pikahollandaise

150 g
Voita
3 kpl
Kananmunan keltuaista
1 rkl
Sitruunamehua
1 tl
Valkoviinietikkaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) kuivattua rakuunaa
1/4 tl
(¼ tl) valko- tai ripaus cayennenpippuria

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Varmista, että pikahollandaisen ainekset ovat huoneenlämpöisiä.

2

Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Katkaise parsoista pois kova tyvi. Kuori varret kevyesti nupusta alaspäin. Hiero parsoihin öljyä ja laita ne pellille. Ripottele suolaa, sokeria ja pippuria parsoille. Kypsennä uunissa 10–12 minuuttia niin, että parsat paahtuvat ja saavat kevyen kullanruskean värin. Tee sillä aikaa hollandaise.

1 kpl
Nippu (500 g) vihreää tankoparsaa
2 rkl
Rypsiöljyä
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
1/4 tl
(¼ tl) sokeria
1/4 tl
(¼ tl) mustapippuria
3

Laita voi kattilaan ja kuumenna, kunnes voi sulaa. Laske levyn lämpöä niin, että voi alkaa kuplia mutta ei kiehu. Anna voin ruskistua pikkuhiljaa, 5–8 minuuttia. Kun voi tuoksuu hieman pähkinäiseltä ja paahteiselta ja väri on vaaleanruskea, siirrä kattila pois liedeltä ja anna voin jäähtyä 3–5 minuuttia.

150 g
Voita
4

Erottele keltuaiset sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sitruuna ja etikka. Laita sauvasekoitin kulhoon ja valuta voita varovasti ohuena nauhana, muutamassa pienessä erässä, keltuaisten joukkoon, niin että samalla soseutat koko ajan, kunnes kastike sakeutuu. Mausta kastike. Tarjoa parsat ja hollandaise heti.

3 kpl
Kananmunan keltuaista
1 rkl
Sitruunamehua
1 tl
Valkoviinietikkaa
150 g
Voita
1/4 tl
(¼ tl) kuivattua rakuunaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) valko- tai ripaus cayennenpippuria
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 12.4.2018
|
Muokattu: 15.4.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

575

2408

61,3 g

30,0 g

0,3 g

0,3 g

0,3 g

7,0 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl (¼ tl) suolaa,

0,25 tl (¼ tl) sokeria,

0,25 tl (¼ tl) mustapippuria,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (¼ tl) kuivattua rakuunaa,

0,25 tl (¼ tl) valko- tai ripaus cayennenpippuria .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli