Parsaa uunissa ja pikahollandaise

arvosana5/5

(1)arvio
3 Annosta

20 min

Paahda tankoparsa uunissa maukkaaksi. Valmista parsan paahtuessa nopea hollandaisekastike pähkinäiseksi paahdetusta voista.

Ainekset (3 annosta)

MääräAinesosa
500 gvihreää tankoparsaa
2 rklrypsiöljyä
1/4 tlsuolaa
1/4 tlsokeria
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Pikahollandaise

150 gvoita
3 kplkananmunan keltuaista
1 rklsitruunamehua
1 tlvalkoviinietikkaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlkuivattua rakuunaa
1/4 tlvalkopippuria

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Varmista, että pikahollandaisen ainekset ovat huoneenlämpöisiä.

  2. 2

    Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Katkaise parsoista pois kova tyvi. Kuori varret kevyesti nupusta alaspäin. Hiero parsoihin öljyä ja laita ne pellille. Ripottele suolaa, sokeria ja pippuria parsoille. Kypsennä uunissa 10–12 minuuttia niin, että parsat paahtuvat ja saavat kevyen kullanruskean värin. Tee sillä aikaa hollandaise.

    MääräAinesosa
    500 gvihreää tankoparsaa
    2 rklrypsiöljyä
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlsokeria
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Laita voi kattilaan ja kuumenna, kunnes voi sulaa. Laske levyn lämpöä niin, että voi alkaa kuplia mutta ei kiehu. Anna voin ruskistua pikkuhiljaa, 5–8 minuuttia. Kun voi tuoksuu hieman pähkinäiseltä ja paahteiselta ja väri on vaaleanruskea, siirrä kattila pois liedeltä ja anna voin jäähtyä 3–5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    150 gvoita
  4. 4

    Erottele keltuaiset sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sitruuna ja etikka. Laita sauvasekoitin kulhoon ja valuta voita varovasti ohuena nauhana, muutamassa pienessä erässä, keltuaisten joukkoon, niin että samalla soseutat koko ajan, kunnes kastike sakeutuu. Mausta kastike. Tarjoa parsat ja hollandaise heti.

    MääräAinesosa
    3 kplkananmunan keltuaista
    1 rklsitruunamehua
    1 tlvalkoviinietikkaa
    150 gvoita
    1/4 tlkuivattua rakuunaa
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlvalkopippuria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl kuivattua rakuunaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
10.7.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä