Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Raastettu bulgogitofu

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Koukuttavan hyvä tofu valmistuu yllättävällä konstilla: raasta ja paista tofu pinnalta rapeaksi, ja mausta helpolla korealaisella bulgogikastikkeella.

Ainekset

400 g
(2 pkt) kiinteää tofua (esim. Rainbow)
1 rkl
rypsiöljyä

Bulgogikastike

3 kpl
valkosipulinkynttä
2 cm
pala inkivääriä
180 g
(2 ps) päärynäsosetta
3 rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)
3 rkl
seesamiöljyä
2 rkl
seesaminsiemeniä
1 rkl
punaista chilitahnaa
1 rkl
(ruoko)sokeria

Lisäksi

keitettyä jasmiiniriisiä
(kurkku- ja chiliviipaleita)
(kevätsipulia hienonnettuna)
(seesaminsiemeniä)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuivaa tofu talouspaperilla. Raasta tofu karkeaksi raasteeksi.

400 g
(2 pkt) kiinteää tofua (esim. Rainbow)
2

Kääntele öljy tofuraasteeseen ja levitä leivinpaperille pellille ohueksi kerrokseksi. Paista uunissa kiertoilmalla 175 asteessa noin 15 minuuttia (tasalämmöllä 200 asteessa n. 20 min), kunnes tofu on saanut väriä. Seuraa paistoa, ettei tofu kuivu liikaa. Kääntele tofua paistamisen puolessa välissä.

1 rkl
rypsiöljyä
3

Valmista bulgogikastike. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet sekä inkivääri (1 rkl). Sekoita kaikki bulgogin ainekset kulhossa. Kuumenna kastike pannulla. Lisää tofu ja paista noin 5 minuuttia välillä käännellen.

3 kpl
valkosipulinkynttä
2 cm
pala inkivääriä
180 g
(2 ps) päärynäsosetta
3 rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)
3 rkl
seesamiöljyä
2 rkl
seesaminsiemeniä
1 rkl
punaista chilitahnaa
1 rkl
(ruoko)sokeria
4

Tarjoa bulgogitofu riisin kanssa ja viimeistele halutessasi kurkulla, kevätsipulilla, chilillä ja seesaminsiemenillä.

keitettyä jasmiiniriisiä
(kurkku- ja chiliviipaleita)
(kevätsipulia hienonnettuna)
(seesaminsiemeniä)

Vinkki: Raastettuun ja paistettuun tofuun kannattaa valita kiinteää tofua, jota ei tarvitse kuivata etukäteen painon alla.

Vinkki: Voit myös paistaa tofun airfryerissa 170 asteessa noin 10 minuuttia tai liedellä pannussa kahdessa erässä.

Vinkki: Raastettua ja paistettua tofua on helppo maustaa mieleiseksi ja se sopii hyvin moniin ruokiin, kuten tortilloihin, wokkeihin, pastoihin ja salaatteihin.

Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 6.10.2023
|
Muokattu: 15.12.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

256

1070

18,5 g

1,5 g

12,8 g

10,5 g

1,0 g

9,0 g

2,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 cm pala inkivääriä ,

2 rkl seesaminsiemeniä,

keitettyä jasmiiniriisiä,

(kurkku- ja chiliviipaleita),

(kevätsipulia hienonnettuna),

(seesaminsiemeniä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli