Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mikä on paras ihonhoitovinkkisi, bloggaaja Noora Shingler?

Teksti:
Leena Lukkari
Kuvausjärjestelyt:
Jonna Karlström
Kuvat:
Satu Kemppainen
Julkaistu: 10.4.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
Noora Shingler, 35, iloitsee siitä, että luonnonkosmetiikkaa saa myös marketeista.

Kun luonnonkosmetiikkaan perehtynyt bloggaaja Noora Shingler, 35, oli teini, hän levitti iholleen halpaa meikkivoidetta. Paljon. Nyt hän katsoo huolissaan nuoria tyttöjä, jotka tekevät samoin.

"Kaikkein halvimmat meikit saattavat sisältää jopa hormonitoimintaa häiritseviä kemiallisia yhdisteitä. Toivoisin, että vanhemmat ottaisivat asiassa enemmän vastuuta ja tutustuisivat tuotteisiin, joita heidän teininsä käyttävät", Shingler sanoo.

"Nykyään se on helppoa, kun netistä löytyy tietoa ja isoimmat tavarataloketjut ovat ottaneet valikoimiinsa luonnonkosmetiikkaa."

Shingler itse on käyttänyt vain luonnonkosmetiikkaa pian kymmenen vuotta. Kaikki alkoi ruokaremontista, jonka lääkäri määräsi epämääräisten vatsavaivojen hoitoon. Vaivat loppuivat, kun Shingler poisti ruokavaliostaan maidon, vehnän, sokerin ja hiivan.

Jotta Shingler pystyi noudattamaan uutta ruokavaliotaan, hänen oli luettava elintarvikkeiden tuoteselosteet tarkasti. Pian hän alkoi tutkia myös kosmetiikan tuoteselosteita, ja äkkiä hänellä oli ura.

Vain hiuslakka ei toimi luomuna

Kun Shingler tajusi levittäneensä iholleen kemikaaleja, joiden yhteisvaikutuksia kukaan ei ollut tutkinut, hän halusi kertoa siitä muillekin. Kemikaalicocktail-blogissa hän raportoi tuoteselosteista ja luomukokeiluistaan. Blogista tuli nopeasti suosittu.

"Alussa en tiennyt luonnonkosmetiikasta mitään. Yllätyin iloisesti, kun sertifikaatteja löytyi ruuan lisäksi kosmetiikasta. Vähitellen opin lisää myös yksittäisistä raaka-aineista."

Shingler aloitti luomukokeilunsa sampoista ja käsisaippuoista ja eteni rasvoihin sekä meikkeihin.

"Nyt on enää yksi kosmetiikkatuote, jolle en ole löytänyt käypää luonnonmukaista vastinetta: hiuslakka. Jos olen menossa koko illan kestävään juhlaan, viimeistelen kampaukseni aina synteettisellä lakalla. Vain se pitää kampaukseni kuosissa."

Nykyään osa Shinglerin työtä on suunnitella tuotteita luonnonkosmetiikkaan erikoistuneelle latvialaiselle Mádara-brändille. Hän tekee myös tiedotusta suomalaisyritykselle, jonka Cosmethics-sovellus auttaa kuluttajia löytämään kaupan hyllystä vaikkapa silikonittoman huulipunan.

Iho pitää vaihtelusta

Luomun lisäksi Shingler uskoo rutiineihin. Hän meikkaa kohtuullisen vähän eikä mene koskaan nukkumaan meikit naamassa.

"Pidän viikossa useampia meikittömiä päiviä. Uskon, että se on iholle hyväksi", Shingler sanoo.

Luonnonmukaisuus ei tarkoita askeettisuutta. Shinglerin iltarutiineihin kuuluvat kasvojen pesu puhdistussienellä ja viimeistely kasvovedellä. Vasta sitten on yövoiteen aika. Aamulla hän huuhtelee kasvot kylmällä vedellä ennen kuin pyyhkii ne kasvovedellä. Sen jälkeen hän levittää seerumin, öljyn, silmänympärysvoiteen ja kosteusvoiteen.

"Koska testaan blogiani varten vuosittain varmasti sataa tuotetta, suosikkituotteeni vaihtuvat usein. Olen myös ollut huomaavinani, että ihoni piristyy vaihtelusta."

Kaikkien tärkeintä ihonhoidon kannalta on Shinglerin mielestä kuitenkin se mitä syö.

"Jos haluan saada ihoni todella hehkumaan, paastoan", hän sanoo.

"Ilman oikeaa ravintoa ihoa ei saa hehkumaan. Kannattaa juoda paljon nestettä ja syödä hyviä rasvoja, vitamiineja ja antioksidantteja."

Lue myös

Lisää aiheesta