Rapujen keittäminen - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rapujen keittäminen

Annokset
4
Valmistusaika
Useita tunteja
Rapusesonki on herkkusuiden kulta-aikaa. Tällä ohjeella rapujen keittäminen elävältä onnistuu ensikertalaiseltakin.
Jaa Somessa

Ainekset

40 kpl
elävää täplärapua
5 l
vettä
3
nippua kruunutilliä varsineen
2 dl
karkeaa merisuolaa
5 kpl
sokeripalaa

LISÄKSI

10 litran kattila
narua

Tiesitkö? Ravustus alkaa 21.7. klo 12 ja jatkuu lokakuun loppuun. Katso kaikki reseptit rapujuhliin tästä.

Näin teet

1

Pane vesi kiehumaan 10 litran kattilaan. Poista tillinvarsista kukinnot ja säästä ne koristeluun. Sido varret narulla kolmeksi nipuksi. Lisää suola, sokerit ja yksi tillinippu veteen. Anna kiehua 10 minuuttia välillä sekoitellen. Poista tillinippu.

5 l
vettä
5 kpl
sokeripalaa
3
nippua kruunutilliä varsineen
2 dl
karkeaa merisuolaa
2

Tarkista, että ravut ovat eläviä ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Älä käytä elottomia rapuja.

40 kpl
elävää täplärapua
3

Kun vesi kiehuu reippaasti, lisää puolet ravuista liemeen. Lisää ensin isoimmat 20 rapua ja anna liemen lämmetä lähes kiehumispisteeseen ennen kuin lisäät seuraavat 20. Lisää lopuksi uusi tillinippu. Tarkista, että kaikki ravut ovat veden peitossa. Keitä rapuja 6 minuuttia. Laske keittoaika siitä hetkestä, kun vesi alkaa kiehua uudelleen viimeisen lisätyn ravun jälkeen.

4

Siirrä kattila pois liedeltä ja jäähdytä liemi rapuineen huoneenlämpöiseksi mahdollisimman nopeasti. Laita kattila kylmään vesihauteeseen. Vaihda vesi usein, heti sen lämmettyä. Vesihaudetta voi jäähdyttää myös jääpaloilla tai kylmäkalleilla.

5

Poista tillinippu huoneenlämpöiseksi jäähtyneestä liemestä ja vaihda vielä kerran uuteen. Siirrä kattila kylmään ja anna rapujen maustua liemessä 12–24 tuntia.

6

Valuta ravut ja asettele ne tarjoiluastiaan. Koristele tillinkukinnoilla ja sitruunalohkoilla.

7

Rapuvinkit:

• Varaa 8–12 rapua syöjää kohden.

• Jos keität enemmän kuin 40 rapua, valmista kullekin 40 ravun erälle oma keitinvesi.

• Laske keittämiseen tarvittava suolan määrä vesimäärän mukaan. Mittaa vesilitraa kohden 40 grammaa karkeaa merisuolaa eli esimerkiksi 5 litraan vettä 200 grammaa suolaa. Desi karkeaa merisuolaa painaa 100 grammaa.

• Elvytä kypsät pakasteravut ohjeen liemellä. Kaada kiehuvan kuuma liemi jäisten rapujen päälle. Kun liemi on jäähtynyt, siirrä kattila kylmään ja anna rapujen maustua yön yli.

• Tarjoa rapujen kanssa paahtoleipää, voita, majoneesia, hienonnettua tilliä ja sitruunalohkoja.

Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Piia Arnould
Julkaistu: 6.8.2019
Muokattu: 27.8.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja5 g20 g
Proteiinia102 g409 g
Rasvaa5 g20 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj2006 8024
Energiaa kcal479 1917

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja5 g20 g
Proteiinia102 g409 g
Rasvaa5 g20 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj2006 8024
Energiaa kcal479 1917
Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Piia Arnould

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.