Vegaaninen härkis-perunasoselaatikko - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaninen härkis-perunasoselaatikko

Vegaaninen härkis-perunasoselaatikko
Annokset
8
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Valmista perunasoselaatikko vegaanisena korvaamalla jauheliha härkiksellä ja kikherneillä. Vegaaninen versio lasten suosikkiruoasta saa makua tomaatista ja timjamista.
Jaa Somessa

Ainekset

350 g
(2 prk) perunamuusia (pakaste) tai 1 l itse tehtyä perunamuusia
3 rkl
margariinia (maidotonta)
250 g
(1 pkt) härkistä
2 kpl
valkosipulinkynttä
1
prk (380/230 g) kikherneitä
400 g
( 1 prk) tomaattimurskaa
1 rkl
kasvisfondia (gluteenitonta)
1 tl
timjamia
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Valmista perunamuusi pakkauksen ohjeen mukaan veteen tai kaurajuomaan.

350 g
(2 prk) perunamuusia (pakaste) tai 1 l itse tehtyä perunamuusia
2

Säädä uuni 200 asteeseen. Voitele uunivuoka (vetoisuus noin 2 l) 1 rkl:lla margariinia.

3 rkl
margariinia (maidotonta)
3

Sulata 1 rkl margariinia pannulla. Lisää härkis. Kuori valkosipulinkynnet ja puserra ne pannulle. Kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Huuhtele kikherneet siivilässä ja lisää pannulle. Lisää tomaattimurska, fondi ja mausteet. Anna seoksen kiehua pari minuuttia.

250 g
(1 pkt) härkistä
2 kpl
valkosipulinkynttä
1
prk (380/230 g) kikherneitä
400 g
( 1 prk) tomaattimurskaa
1 rkl
kasvisfondia (gluteenitonta)
1 tl
timjamia
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
4

Levitä puolet muusista uunivuoan pohjalle. Lisää päälle härkisseos. Levitä pinnalle loput muusista ja loppu margariini nokareina. Kypsennä laatikkoa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa härkis-perunasoselaatikko raikkaan salaatin kanssa.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 5.11.2019
Muokattu: 5.11.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja13 g100 g
Proteiinia7 g53 g
Rasvaa8 g66 g
Kuituja3 g21 g
Energiaa kj654 5231
Energiaa kcal156 1249

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • prk (380/230 g) kikherneitä

  • 1 rkl kasvisfondia (gluteenitonta)

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja13 g100 g
Proteiinia7 g53 g
Rasvaa8 g66 g
Kuituja3 g21 g
Energiaa kj654 5231
Energiaa kcal156 1249

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • prk (380/230 g) kikherneitä

  • 1 rkl kasvisfondia (gluteenitonta)

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.