Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

7 vinkkiä pukuostoksille

Teksti:
Marika Harjumaa
Asiantuntija:
Pukeutumisneuvoja Petteri Kankkunen, Sokos Kaari
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 25.4.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
Etsitkö täydellistä pukua? Muista nämä Sokoksen pukeutumisneuvoja Petteri Kankkusen vinkit.

1. Huomioi materiaali

"Villa on materiaaleista juhlavin. Juhliin suosittelen täysvillaa, mutta arjessa kestää paremmin sekoitekangas."

2. Tsekkaa ranteet ja nilkat

"Puvun täytyy istua. Kauluspaidan hihaa pitäisi näkyä takin alta 1–1,5 senttiä ja lahkeen pituus on oikea, kun takaprässiin ei tule ryppyjä. Hartialinja on nykyään luonnollinen."

3. Tunne vartalosi

"Kapea trendi jatkuu, mutta pukuvalmistajilla on mitoituksia eri vartalotyypeille. Voit myös muokkauttaa pukua Sokoksen korjauspalvelussa."

4. Älä hosu

"Paras tulos syntyy, kun sovitat pukua rauhassa. Ei se silti välttämätöntä ole: yksi mies tuli aamulla ostamaan pukua iltapäivällä pidettäviin häihin. Oikein hyvän löysimme!"

5. Osta kahdet housut

"Hanki työpukuun toisetkin housut. Ne kuluvat nopeammin kuin takki, joten puvun käyttöikä pitenee."

6. Leiki vähän

"Kun juhla on epämuodollinen, tuo asuusi väriä rusetilla, solmiolla tai taskuliinalla. Taskuliinakin riittää ainoaksi asusteeksi."

7. Noudata etikettiä

"Virallisiin tilaisuuksiin kirjavat asusteet eivät sovi. Jos kutsussa lukee tumma puku, asusi on tämä: musta puku, valkoinen paita, helmenharmaa solmio ja valkoinen taskuliina."

Kuvassa on Tuomas Sahimaa, 30, joka etsii rakkautta tosi TV-ohjelmassa Bachelor Suomi. Sokos vaatetti Bachelorin kevääseen, ja yksi asuista oli rennon tyylikäs puku.

Katso Tuomaksen muut asut

Lisää aiheesta