Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ei enää repeytyneitä sukkahousuja – Venytä, rullaa ja käytä nahkahansikkaita!

Teksti:
Minna Perovuo
Kuvat:
Adobe Stock
Julkaistu: 16.4.2024
|
Muokattu: 20.5.2024
Ohuimmatkin sukkahousut pysyvät ehjinä, kun käytät näitä vinkkejä ja malttia sukkahousuja pukiessa.

Reikä sukkahousuissa ennen kuin ne ovat polvea pidemmällä. Kuulostaako tutulta?

Sokos Helsingin myyntipäällikkö Birgitta Fjäder tuntee sukkahousukansan tuskan. Hänellä on vuosikymmenien tietotaito näiden ohuiden asusteiden asiantuntijana ja keinot reikien välttämiseksi. Fjäderin ensimmäinen vinkki tulee jo sukkahousuja ostaessa. Laadukkaatkaan sukkahousut eivät pysy ehjänä, jos ne kiskotaan päälle. Malttia siis!

Muista myös nämä:

  • Valitse sukkahousuista isompi koko kuin vaatteista. Näin vältyt sukkahousujen repimiseltä ylöspäin, eikä haaraosa lähde valumaan.

  • Venytä sukkahousuja, kun otat ne uusina paketista. Tehtaalta lähtiessä sukkahousukudos on neulekoneen jäljiltä tiukkaa. Ota napakka ote sukkahousujen molemmista päistä ja venytä hellästi. Myös kevyt kastelu venyttää kangasta. Venytä vyötärökaistaletta erikseen sisältäpäin.

  • Tarkista, ettei sormien ja varpaiden kynsissä ole teräviä kohtia. Rasvaa kädet tai käytä pukiessa nahkahansikkaita. Nahkahansikkailla saa näppärästi myös taputeltua sukkahousuja reisistä ylöspäin.

Onko värillä väliä, kun lähdetään kesäjuhliin?

Birgitta Fjäder suosittelee valitsemaan sukkahousut oman ihonvärin, asun kankaan ja kenkien mukaan.

Aikuisen naisen juhlapukeutumisessa 10-20 denierin sukkahousuissa ei voi mennä vikaan. Kesämekon kanssa toimivat parhaiten ohuet sukkahousut, jotka ovat omaa ihonväriä astetta tummemmat.

Liian ruskea sukkahousu vaaleissa kengissä luo ikävän kontrastin, ja vaaleat sukkikset tummien kenkien kanssa taas parjatun ”mummosukkahousu”-efektin.

"Kannattaa ottaa mukaan kuva juhla-asusta, johon sukkahousut yhdistetään. Osaavalta myyjältä neuvon kysyminen on paras vinkkini sukkahousujen ostoon", Fjäder sanoo ja antaa vielä ohjeita viimeiseen silaukseen.

Sukkahousujen ja mekkokankaan sähköistymisen voi estää sähköä poistavilla suihkeilla tai sivelemällä sukkahousuja rasvatuilla käsillä.

Kainaloita kohti

Hyvin istuvissa sukkahousuissa voi unohtaa niiden olemassaolon ja keskittyä nauttimaan juhlasta.

Sukkahousuvalikoimissa on yhä enemmän malleja, joissa leveä vyötärökaistale nousee reilusti ylös, eikä rullaannu puristamaan vatsaa. Ryhdikkään juhlavieraan olemuksen salaisuus voikin olla rintaliiveihin asti ylettyvät sukkahousut.

"Sukkahousut ON iso juttu juhlapukeutumisessa", Fjäder painottaa.

Juhlien jälkeen sukkahousut on hyvä pestä joko käsin tai pesupussissa pesukoneessa 30 asteessa.

Lue myös

Lisää aiheesta