Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

9 vinkkiä paidan ja solmion valintaan

Teksti:
Kaisa Virtanen ja Yhteishyvän toimitus. Artikkelia on päivitetty 12.5.2016.
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 11.5.2016
|
Muokattu: 31.8.2020
Paitaa ja kravattia vaihtelemalla saa tyyliin vaihtelua. Kravatin voi solmia asun kruunuksi monella tapaa.
  1. Onko juhla arvokas? Valitse silloin tumma puku ja valkoinen paita, jossa on kaksinkertaiset kalvosimet sekä helmen- tai hopeanharmaa solmio.
  2. Epävirallisemmissa tilaisuuksissa voi ilotella muullakin paidan värillä kuin valkoisella. Saat tyyliisi vaihtelua paidan väreillä ja kuoseilla, vaikka puvuntakki ja housut olisivat samat.
  3. Jos paidassa on voimakkaita raitoja tai ruutuja, hillityllä solmiolla on hyvä rauhoittaa kokonaisuutta. Yksivärinen paita taas on hyvä tausta värikkäälle solmiolle.
  4. Paidan kaulus on oikeaa kokoa, kun etusormea voi kuljettaa kauluksen sisäpuolella nappien ollessa kiinni.
  5. Paidan kauluksen kärkien pitäisi koskettaa paidan etukappaletta eikä nousta ylös.
  6. Paidan kalvosimien tulee ulottua juuri ja juuri peukalon tyveen, ei ylemmäksi eikä alemmaksi. Silloin puvuntakin ollessa päällä kalvosinta jää näkyviin noin sentin verran, mikä suojaa takin hihaa likaantumiselta.
  7. Jos paidan kauluksen kärjet ovat kaukana toisistaan (cutaway-kaulus), solmion on hyvä olla leveä ja paksu, että solmusta tulee muhkea.
  8. Sido solmio kaulaan niin, että paidan ylin nappi on kiinni. Tee solmusta tarpeeksi napakka. Nosta solmio pienelle kaarelle rinnan kohdalta ja kiinnitä solmiopidikkeellä paitaan. Oikean mittainen solmio ulottuu näin sidottuna, pienellä kaarella vyöhön asti.
  9. Säilytä solmio siististi. Avaa solmion solmu käytön jälkeen. Kiedo se löysästi käden ympärille ja säilytä kevyellä rullalla esimerkiksi vetolaatikossa.