Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tytön pipo ja tuubihuivi, 14,95 €. Backstage. Suurimmat Prismat. Valkoinen trikoo-pitsipaita, 19,95 €. Koot 128–164 cm. House. Prismat. Neuletakki kuvausrekvisiittaa Sokoksesta. Lapaset kuvausrekvisiittaa. Äidin huppari, 59,99 €. Koot 36–46. s.Oliver. Sokokset. Ruutuhuivi, 27,95 €. Myös vaaleanpunaisena. V. Fraas. Neulekäsineet, 19,95 €. Aventura. Sokokset. Karvaliivi ja housut kuvaus-rekvisiittaa Sokoksesta. Isän neule, 109,95 €. Koot M–XXL. G-Star Raw. Huivi, 54,95 €. Myös sinisen/viinin värisenä. Villasekoitetta. State of Art. Sokokset. Halkokori kuvausrekvisiittaa Prismasta. Pojan college-housut, 16,95 €. Koot 128–164 cm. Starter. Pipo, 5,95 €. Myös harmaana. House. Prismat. Huivi miesten valikoimista, 89,95 €. Myydään lahjapakkauksessa, jossa mukana pipo. G-Star Raw. Sokokset. Neule kuvausrekvisiittaa Sokoksesta. Huopikkaat ja lapaset kuvausrekvisiittaa.

Ihanimmat ideat ja lahjat jouluksi

Kuvausjärjestelyt:
Peanuts!
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 25.11.2015
|
Muokattu: 31.8.2020
Alakerrasta kuuluu kolinaa, ja riisipuuron tuoksu leijailee portaikkoon. Kuka malttaa makoilla, kun on jouluaatto? Nappaa Yhteishyvän vinkit joulupukeutumiseen sekä pukinkonttiin.

Kenen lautaselle manteli päätyy? Vanhan uskomuksen mukaan manteli tuo löytäjälleen onnen tulevana vuonna. Uudemmissa versioissa löytäjä saa avata lahjat ensimmäisenä – tai tiskata koko porukan puurolautaset.

Haukataan raitista ilmaa ennen iltaa. Samalla haetaan takkapuut sekä viedään lyhdyt pihalle ja herkkua pikkulinnuille.

Ruoka on katettu. Ensin syödään suolaiset ja lämpimät, vaikka herkkupöytä jo houkuttaakin.

Kun pukki on käynyt, laskeutuu rauha taloon. Lahjat lumoavat pikkuväen, ja aikuisia naurattaa glögin äärellä. Jouluyö saa tulla.

Tule joulu kultainen

Yhteishyvän lukijat jakoivat rakkaimmat muistonsa joulupöydän ääreltä.

"Pelasimme Monopoli-peliä isolla sukulaisporukalla yömyöhään. Söimme limppuvoileipiä, ja maistoin ensi kerran Bounty-patukoita. Vuosi oli 1976."

"Toivoin 50 vuotta sitten joululahjaksi kaikilta suklaata. Ja sitähän sitten sain. Otin ilon irti ja söin kaiken. Arvata saattaa, miten siinä kävi. Oksensin koko aattoillan ja joulupäivän. Silti se on ihana muisto. Toivettani kuunneltiin, ja sain nauttia kerrankin tarpeeksi suklaata."

"Kolmevuotiaana sain vaaleanpunaisen nallen. Esittelin sitä ylpeänä ja ojensin pöydän yli, jolloin nalle osui kynttilään ja karvoitus suli tassusta. Nalle oli silti kovin rakas."

"Sain lahjaksi rusinoita 50-luvulla. Se maku…"

"Pöydän kattaminen on paras muistoni lapsuuden jouluista. Ensin laitettiin silitetty valkea liina, sen päälle kaitaliina. Astiat olivat parhaat, joulukalja kaadettiin karahviin. Pöydälle nostettiin puinen kynttelikkö, johon sytytettiin kolme valkeaa kynttilää. Kaikki oli lapsen silmissä kaunista ja ihanaa."

Klassikko jo syntyessään – kovat paketit pukinkonttiin

Lisää aiheesta