Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Näin löydät luottomekon – nappaa suunnittelijan vinkit sovituskoppiin

Teksti:
Katri Riihivaara
Kuvat:
Amanda Aho
Julkaistu: 15.4.2019
|
Muokattu: 31.8.2020
Rento, monikäyttöinen ja kestävä. Jokaisen vaatekaapissa tulisi olla luottomekko. Neulomon suunnittelija Anna Huoviala kertoo vinkit lempimekon löytämiseksi.

Arjen luottomekko sujahtaa päälle niin töihin kuin kotisohvalle ja säilyy hyvänä pesukerrasta toiseen.

”Suomalaiset naiset arvostavat rentoutta ja monikäyttöisyyttä vaatteissa. Materiaalin tulee kestää arjen yllättäviäkin tilanteita, kuten sitä, kun lapsi heittää spagetit päälle”, sanoo suunnittelija Anna Huoviala, jolla on viimeksi mainitusta omakohtaista kokemusta.

Huoviala antaa neljä vinkkiä luottomekon löytämiseksi.

1. Käyttöön, ei kaappiin

Mieti ensimmäiseksi, millaisissa tilanteissa mekkoa käytät. Onko arkesi täynnä palavereja ja muodollisempia tilaisuuksia vai viihdytkö enemmän kotisohvalla tai hiekkalaatikon laidalla?

Huomioi mekon joustavuus ja liikkuvuus elämänrytmisi mukaan. Valitse kestäviä materiaaleja, joissa olo on rento. Käy mielessäsi läpi vaatekaappiasi: miten voit muokata asusteilla mekkoa eri tilanteisiin sopivaksi.

Luottomekko muuntautuu korkkareilla kekkereille ja lenkkareilla hiekkalaatikon reunalle.

2. Tunnista parhaat puolesi

Mekon ostamisen haasteena on usein se, että harva meistä on samaa paria ylä- ja alaosasta. Eri vartalotyypeille suositellaan erilaisia vaatteita, mutta tärkeintä on, että itse tiedät, mitä puolia haluat korostaa.

Omaan makuun kannattaa luottaa. Valitse erilaisia leikkauksia ja pituuksia.

Ota sovituskoppiin mukaan muutama eri koko nähdäksesi, miten mekko istuu parhaiten.

3. Kokeile rohkeasti värejä

Musta on suomalaisnaisten suosikkiväri monikäyttöisyytensä vuoksi. Toisaalta viime vuosina katukuvassa on alkanut näkyä enemmän värejä.

”Kuuntelemme Neulomossa tarkalla korvalla asiakkaidemme palautteita ja toiveita värien suhteen. Keväällä keltainen ihastuttaa ja syksyllä kaivataan murretumpia sävyjä”, Huoviala kertoo.

Kokeile ensi kerralla jotain uutta väriä mekossa. Valitse vaikka erilaisia sävyjä lempiväreistäsi. Raidallinen mekko, jossa yhdistyvät kirkkaampi ja neutraalimpi väri voi toimia ensimmäisenä askeleena värikkäämpään pukeutumiseen.

4. Luota hymyyn

Huoviala korostaa tunteen merkitystä oikean mekon löytämisessä.

”Kaikki lähtee jo sovituskoppiin astumisesta. Kiireessä ja pahalla mielellä ei varmasti löydä mitään kivaa.”

Luottomekon tunnistaa lopulta siitä, että siinä tulee hyvä mieli. Peiliin katsoessa huomaa hymyilevänsä ja itsensä näkee uusi ostos päällä eri tilanteissa. Kukaan muu ei voi arvioida sitä, millaiseksi vaate saa olosi. Itsevarmuus näyttää aina hyvältä.

”Uuden mekon tulee tuoda mielihyvän läikähdystä”, Huoviala muistuttaa.

Neulomo - tekstiilitehtaan tarina jatkuu suomalaisten naisten päällä

  • Nokian Neulomo syntyi vuonna 2016, kun lähes 100-vuotiaan kotimaisen tekstiilitehtaan toiminta oli päättymässä. Tällöin joukko rohkeita yrittäjiä halusi pelastaa tehtaan. Pian sen jälkeen syntyi myös vaatemerkki Neulomo, joka tekee kauniita ja kestäviä vaatteita naisille.

  • Nokian Neulomo Oy ajautui konkurssiin vuonna 2018, mutta perinteikäs vaatevalmistaja Tam-Silk Oy päätti pelastaa Neulomon ja jatkaa sen tarinaa.

  • Neulomon mallistoja myydään Prismoissa. Myynnissä on muun muassa t-paitoja ja tunikoita. Yhteistyön pohjana on jaetut arvot.

”Neulomo valmistaa vaatteita kaikenkokoisille ja -ikäisille naisille, jotka haluavat tuntea olonsa mukavaksi. Suunnittelu ammentaa suomalaisesta luonnosta ja valikoimasta löytää helposti istuvia ja kestäviä vaatteita. Tällaisia asioita Prisman asiakkaat arvostavat”, sanoo valikoimapäällikkö Nina Paavilainen.

Prismojen tapaan Neulomo toimii eri puolilla Suomea. Neulomon vaatteet suunnitellaan Helsingissä. Neulokset valmistetaan suomalaisten yritysten yhteistyönä - neulonta Orivedellä, värjäys Nivalassa ja painatus Aitoossa. Vaatteet ommellaan Tallinnassa ja Kangasalla.

Lue lisää pukeutumisesta

Lisää aiheesta