Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

"Moni hankkii rintaliivinsä myös verkkokaupasta. Sieltä ei saa kuitenkaan palvelua", Elise Mattero-Kari muistuttaa.

Näin onnistut liiviostoksilla

Teksti:
Katri Riihivaara
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 26.7.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Pukeutuminen lähtee alusvaatteista, tietää Elise Mattero-Kari. Hän on toiminut Helsingin Sokoksen alusasumyyjänä jo 15 vuoden ajan.

Miksi alusvaatteisiin kannattaa panostaa?

Kun on sopivat alusvaatteet, vaatteetkin istuvat paremmin. Rintaliivit vaikuttavat ryhtiin ja sitä kautta koko olemukseen. Kauneinkaan mekko ei näytä hyvältä, jos alla on huonosti tukevat alusvaatteet. Mutta rintaliivit pitää aina sovittaa ennen ostamista, jotta kokonaisuus on toimiva.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen

Mitä suomalaisten naisten vaatteiden alla on?

Me olemme hyvin käytännöllisiä alusvaatteiden suhteen. Eniten ostetaan ihonvärisiä ja mustia alusasuja. Rintaliivit ovat usein sileäkuppisia. Pitsiä myydään enemmän talvella, kun on paksummat päällysvaatteet.

Miten materiaalit ovat kehittyneet 15 vuotta kestäneen urasi aikana?

Alusvaatealalla on tapahtunut paljon viimeisen parin vuoden aikana. Hengittävyys, saumattomuus ja istuvuus korostuvat materiaaleissa. Bambu ja mikrokuitu ovat nousussa. Eräs uutuustuotteista on yhden koon alushousut, jotka mukautuvat saumattomasti ja joustavasti kaikenkokoisille ja -muotoisille.

3 vinkkiä rintaliivien ostoon

  1. Harva tietää, että liivien mitat ovat vain suuntaa antavia. Esimerkiksi 80C on eri kokoinen eri merkeissä. Lisäksi kupin muoto, malli, liivien materiaali ja jopa väri vaikuttavat mittoihin. 
  2. Jos liivit ovat liian löysät, rinnan paino on olkaimen varassa. Ympäryksen tulee olla niin napakka, että lavan kohdalla alle mahtuu vain kaksi sormea. Olkaimen alle saa mahtua yksi sormi. 
  3. Liivejä tarvitaan vähintään neljät. Arkeen, juhliin, urheiluun ja olkaimettomat. Liivejä tulee myös uusia säännöllisesti. Kun mennään viimeisessä hakasessa, on aika lähteä ostoksille.