Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sinisessä ja vihreässä kukkakuosissa ei varmasti jää seinäruusuksi. Riikka (vas.) puki tunikamaisen mekon alle kapeat pillifarkut. Mekko 129 e, Voglia. Farkut 49,95 e, Zizzi. Laventelinsininen on yksi juhlamuodin väreistä. Birgitalla on hihattoman kotelomekon päällä samansävyinen ohut neuletakki. Täydellinen asu vaikka tyttären kesähäihin! Mekko 149 e ja neuletakki 129 e, Taifun. Kaulakoru 49,95 e, Gerry Weber. Laukku 24,95 e, Jaclin. Yksi sävy riittää. Evalisin laskeutuvaa materiaalia olevat housut ja laadukas neuletoppi ovat tyylikäs valinta kesäjuhliin. Housut 49,99 e, Object. Paita 34,99 e, Y.A.S. Rannekorut 43,50 e/kpl, Snö Of Sweden.

Puuseppäystävykset muuttumisleikissä – katso ihanat kuvat

Teksti:
Iiris von Knorring
Kuvausjärjestelyt:
Mirkka Siusluoto
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 9.6.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
Evalis, Birgitta ja Riikka Kruunpyystä heittivät pölyiset työfarkut puusepänverstaan nurkkaan ja lähtivät Helsinkiin Yhteishyvän ja Sokoksen muuttumisleikkiin. Heistä kuoriutui kaunottaria.

"Parasta on, kun karmeasta vanhasta huonekalusta tulee tosi hieno ja asiakas sanoo, että vau, onko tämä se sama", Riikka Siermala sanoo.

Riikka uudistaa Evalis Sundkvistin ja Birgitta Mutka-Pokelan kanssa työkseen vanhoja huonekaluja. Nyt naiset kaipaavat uudistusta omaan tyyliinsä.

Kokkolan kupeessa Kruunupyyssä sijaitsevalla Elsa Möbel -puusepänverstaalla sirkkeli soi, hiomakone hurisee ja ompelukone nakuttaa. Pöly lentää ja maali roiskuu. Naiset eivät ole joka hetki hehkeimmillään.

"Teemme töitä t-paidassa ja farkuissa ja olemme pölyn peitossa", Birgitta sanoo.

"Ja maalin. Välillä joudun leikkaamaan hiuksista kuivuneita maalikokkareita pois", Riikka kertoo.

Kun naiset lähtevät lomalle, ei kaapista löydy mitään päälle pantavaa. Meikkaaminenkin on heiltä lähes unohtunut. Nyt siihen tulee muutos.

Erikoissairaanhoitajasta tuli puuseppä

Birgitan poskia punataan ja Riikka sovittaa mekkoja, Evalis istuu alas kuivattamaan kynsilakkaansa. Muuttumisleikki oli Birgitan idea. Hän halusi, että pitkiä päiviä tekevä Evalis saisi piristystä.

Evalis on porukan pomo. Hän perusti Elsa Möbelin vain 22-vuotiaana. Sekä Riikka että Birgitta tulivat ensin työharjoitteluun ja jäivät sitten töihin. Evalis on ylpeä voidessaan työllistää jo kaksi ihmistä.

"Arvostan työntekijöitäni. He ovat räiskyvämpiä, minä olen hiljaisempi."

Birgitta vaihtoi seitsemän vuotta sitten erikoissairaanhoitajan työn puusepän ammattiin.

"En ollut ikinä pitänyt sahaa kädessä, mutta isoisäni oli veisto-opettaja."

Hoitotyö ei enää motivoinut. Tuli tunne, että nyt jos koskaan.

"Sohvan kantaminen alas kolmannesta kerroksesta on raskasta, mutta henkisesti puusepän työ on kevyttä."

Aamukahvilla jaetaan ilot ja surut

Kevyeksi työn tekee myös ystävyys. Aamukahvilla jaetaan ilot ja surut, onnistumiset ja mokat.

"Kun äitini kuoli pari vuotta sitten, naiset olivat minun tukenani. Ja kun Birgitta täytti viime vuonna 50, yllätimme hänet ja menimme Riikan hevostilalle ratsastamaan", Evalis kertoo.

Kahvipöydässä on usein myös kakkua, sillä aina kun iso työ valmistuu, naiset juovat kakkukahvit.

Tänään edessä on kuitenkin kuohuviinilasit. Sirkkelin ääreen palaa kolme naista, joille verstaan asiakkaat sanovat seuraavan kerran, että vau!

Muuttumisleikin vaateet ovat Sokos Helsingin valikoimista.

Muuttumisleikki kuvattiin uudistetun Radisson Blu Seaside Hotelin sviitissä. Kurkista sisään Radisson Blu Seaside Hotelin sviittiin, jossa muotijuttu kuvattiin.

Lisää aiheesta