Hunajaiset ruusukaalit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Hunajainen ruusukaali ohje

Hunajaiset ruusukaalit

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Ryöpätyille ruusukaaleille riittää nopea paistaminen kuumalla pannulla. Saat ruusukaaleihin makean vivahteen lisäämällä hunajaa.

Ainekset

300 g
Ruusukaalia
1 rkl
Öljyä
1 rkl
Voita
1 rkl
Hunajaa
1 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä ruusukaaleja suolalla maustetussa vedessä 3–4 minuuttia. Kaada siivilään ja jäähdytä kylmällä vedellä. Halkaise isot ruusukaalit.

300 g
Ruusukaalia
1/2 tl
Suolaa
2

Kuumenna voi-öljyseos paistinpannulla. Lisää ruusukaalit ja kuumenna sekoitellen, kunnes kaalit saavat vähän väriä. Lisää hunaja, sitruunamehu ja mausteet. Kuumenna hetki.

1 rkl
Voita
1 rkl
Öljyä
1 rkl
Hunajaa
1 rkl
Sitruunamehua
1/4 tl
Mustapippuria
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.9.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

381

91

6,5 g

2,0 g

5,5 g

5,5 g

2,0 g

1,0 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli