Paholaisen kastike | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Paholaisen kastike

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Chilinen kastike tulisten makujen ystäville! Paholaisen kastike maistuu kylmänä esimerkiksi nyhtöbroilerin ja tortillojen kanssa. Voit valmistaa paholaisen kastiketta myös lahjaksi – tulinen kastike sopii vaikkapa grillibileisiin ja Halloweenin juhliin!

Ainekset

1 kpl
Punasipuli
2 kpl
Chiliä
4 - 5 kpl
Valkosipulinkynsi
2 rkl
Öljyä
1 kpl
(400 g) säilyketomaatteja
2 rkl
Punaviinietikkaa
2 rkl
Soijakastiketta
1/2 dl
Fariinisokeria
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
1 tl
Oreganoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Silppua chili ja sipulit. Kuumenna seosta hetki öljyssä kattilassa. Lisää tomaatit liemineen ja painele niitä rikki kauhalla kattilan reunoja vasten. Lisää loput aineet. Anna seoksen kiehua hiljalleen noin 45 minuuttia. Sekoittele välillä. Pyöräytä kastike sileäksi sauvasekoittimella. Tarjoa kylmänä esim. nyhtöbroilerin ja tortillojen kanssa.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.6.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1964

468

27,0 g

2,0 g

50,0 g

47,0 g

2,0 g

2,0 g

5,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

0,5 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria,

1 tl Oreganoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli