Sitruunainen juustokakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruunainen juustokakku

???
Annokset
12
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA:

175 g
Dominokeksejä (esim. minttu)
50 g
Margariinia

TÄYTE:

7 kpl
Liivatelehteä
1 kpl
Sitruunan kuori ja mehu
2 1/2 dl
Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g
Tuorejuustoa
250 g
Rahkaa
2 dl
Sokeria

KORISTELUUN:

Hedelmiä

Näin teet

1

Laita liivatelehdet likoamaan kulhoon kylmään veteen. Valmista pohja. Jauha keksit monitoimikoneessa hienoksi, lisää sulatettu rasva ja sekoita hyvin. Avaa irtopohjaisen kakkuvuoan reunus. Laita leivinpaperiarkki kakkuvuoan pohjalle, sulje reunus ja leikkaa ylimääräinen paperi vuoan ulkopuolelta pois. Painele keksimurutaikina vuoan pohjalle ja jätä odottamaan. Valmista täyte. Pese sitruuna huolellisesti kuumalla vedellä ja harjalla. Raasta kuori ja purista mehu. Vaahdota vaniljakastike. Lisää vaahtoon vatkaten tuorejuusto, rahka, sokeri ja sitruunankuoriraaste. Kiehauta sitruunamehu. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne sitruunamehuun. Lisää seos vatkaten vaahdon joukkoon. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä viileässä mieluiten yön yli. Koristele hedelmäviipaleilla.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.2.2007
Muokattu: 15.5.2019