Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mitä eroa on sitruunalla ja limellä?

Teksti:
Taina Ahtela
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 22.3.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Sitrusserkukset on helppo erottaa ulkonäöstä, mutta entä luonne-erot? Sitruuna korostaa ja täydentää ruoan omaa makua, kun taas lime raikastaa mausteiset ruoat.

Sitruuna

Tuttu sitruuna on kalan luottokaveri. Se korostaa ja täydentää ruoan omaa makua. Puristamalla siitä saa paljon mehua, mutta hyvin pestyn sitruunan kuoriraaste maustaa ruoan mehua lempeämmin.

Vinkki: Raikasta mikro kuumentamalla sitruunalla maustettua vettä pari minuuttia mikrossa. Pyyhi kostealla liinalla.

Lime

Lime on astetta makeampi kuin sitruuna, eikä siinä yleensä ole siemeniä. Se raikastaa aasialaiset, mausteiset ruoat ja tuo oman aromikkaan makunsa ruokiin.

Vinkki: Lämmitä limeä hetki mikrossa, jotta mehu irtoaa helpommin.

Katso sitruksiset reseptit

Lisää aiheesta