Lime-valkosipulisilli | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Valkosipulisilli

Lime-valkosipulisilli

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Lime ja valkosipuli antavat sillille raikkaan aasialaisen makuvivahteen. Purista limenmehua liemeen ja lisää vielä muutama viipale valkosipulisillien joukkoon.

Ainekset

300 g
Matjessillifileitä
2 - 3 kpl
Limeviipaleita
5 kpl
Valkosipulinkynttä
Tuoretta korianteria

liemi

1 dl
Vettä
3/4 dl
Sokeria
2 rkl
Väkiviinaetikkaa
2 tl
Sinapinsiemeniä
5 kpl
Kaffirlimen lehteä
1 tl
Suolaa
1 dl
Limenmehua (2-3 limeä)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liota sillifileitä tunti kylmässä vedessä.

300 g
Matjessillifileitä
2

Mittaa vesi, sokeri, etikka, sinapinsiemenet, limenlehdet ja suola kattilaan. Kiehauta ja siirrä jäähtymään.

1 dl
Vettä
3/4 dl
Sokeria
2 rkl
Väkiviinaetikkaa
2 tl
Sinapinsiemeniä
5 kpl
Kaffirlimen lehteä
1 tl
Suolaa
3

Purista limenmehu ja lisää se jäähtyneeseen liemeen. Leikkaa samalla 2–3 limeviipaletta purkkiin kerrostettavaksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

1 dl
Limenmehua (2-3 limeä)
2 - 3 kpl
Limeviipaleita
5 kpl
Valkosipulinkynttä
4

Leikkaa liotetut sillifileet reilun sentin viipaleiksi. Lado sillit sekä lime- ja valkosipuliviipaleet purkkiin. Kaada liemi päälle. Anna maustua seuraavaan päivään. Koristele silli korianterilla.

300 g
Matjessillifileitä
2 - 3 kpl
Limeviipaleita
5 kpl
Valkosipulinkynttä
Tuoretta korianteria
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 15.11.2017
Muokattu: 15.11.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

495

118

4,1 g

1,0 g

15,0 g

15,0 g

4,5 g

2,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Limeviipaleita,

Valkosipulinkynttä,

Tuoretta korianteria,

1 dl Vettä,

2 tl Sinapinsiemeniä,

Kaffirlimen lehteä,

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli