Liota sillifileitä tunti kylmässä vedessä.
Mittaa vesi, sokeri, etikka, sinapinsiemenet, limenlehdet ja suola kattilaan. Kiehauta ja siirrä jäähtymään.
Purista limenmehu ja lisää se jäähtyneeseen liemeen. Leikkaa samalla 2–3 limeviipaletta purkkiin kerrostettavaksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
Leikkaa liotetut sillifileet reilun sentin viipaleiksi. Lado sillit sekä lime- ja valkosipuliviipaleet purkkiin. Kaada liemi päälle. Anna maustua seuraavaan päivään. Koristele silli korianterilla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
495
118
4,1 g
1,0 g
15,0 g
15,0 g
—
4,5 g
2,8 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Limeviipaleita,
Valkosipulinkynttä,
Tuoretta korianteria,
1 dl Vettä,
2 tl Sinapinsiemeniä,
Kaffirlimen lehteä,
1 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli