Liota sillifileitä kylmässä vedessä jääkaapissa tunti.
Mittaa vesi, sokeri, etikka, sinapinsiemenet ja suola kattilaan. Lisää halutessasi kaffirlimetin lehtiä. Kiehauta ja siirrä jäähtymään.
Purista limenmehu ja lisää se jäähtyneeseen liemeen. Leikkaa samalla 2–3 limeviipaletta purkkiin kerrostettavaksi.
Leikkaa liotetut sillifileet reilun sentin viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lado sillit ja valkosipuliviipaleet purkkiin. Lisää limeviipaleet. Kaada liemi päälle. Anna maustua seuraavaan päivään. Koristele silli korianterilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
61
256
2,1 g
0,5 g
7,0 g
6,8 g
0,4 g
2,5 g
1,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Tuoretta korianteria,
0,5 dl Vettä,
1 tl Sinapinsiemeniä,
(2 kaffirlimen lehteä halutessasi).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli