Lime-valkosipulisilli

Arvostele resepti
8 Annosta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Lime ja valkosipuli antavat sillille raikkaan aasialaisen makuvivahteen. Purista limenmehua liemeen ja lisää vielä muutama viipale valkosipulisillien joukkoon.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
150 g(1 pkt) matjessillifileitä
2 kplvalkosipulinkynttä

Liemi

1/2 dlvettä
2 rklsokeria
1 rklväkiviinaetikkaa
1 tlsinapinsiemeniä
2 kplkaffirlimen lehteä
1/4 tlsuolaa
2 kpllimeä

Valmistus

  1. 1

    Liota sillifileitä kylmässä vedessä jääkaapissa tunti.

    MääräAinesosa
    150 g(1 pkt) matjessillifileitä
  2. 2

    Mittaa vesi, sokeri, etikka, sinapinsiemenet ja suola kattilaan. Lisää halutessasi kaffirlimetin lehtiä. Kiehauta ja siirrä jäähtymään.

    MääräAinesosa
    1/2 dlvettä
    2 rklsokeria
    1 rklväkiviinaetikkaa
    1 tlsinapinsiemeniä
    1/4 tlsuolaa
    2 kplkaffirlimen lehteä
  3. 3

    Purista limenmehu ja lisää se jäähtyneeseen liemeen. Leikkaa samalla 2–3 limeviipaletta purkkiin kerrostettavaksi.

    MääräAinesosa
    2 kpllimeä
  4. 4

    Leikkaa liotetut sillifileet reilun sentin viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lado sillit ja valkosipuliviipaleet purkkiin. Lisää limeviipaleet. Kaada liemi päälle. Anna maustua seuraavaan päivään.

    MääräAinesosa
    150 g(1 pkt) matjessillifileitä
    2 kplvalkosipulinkynttä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Sinapinsiemeniä, 2 kpl kaffirlimen lehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Päivi Ristell
25.7.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä