Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lime-valkosipulisilli

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Lime ja valkosipuli antavat sillille raikkaan aasialaisen makuvivahteen. Purista limenmehua liemeen ja lisää vielä muutama viipale valkosipulisillien joukkoon.

Ainekset

150 g
(1 pkt) matjessillifileitä
2 kpl
valkosipulinkynttä
Tuoretta korianteria

Liemi

1/2 dl
Vettä
2 rkl
Sokeria
1 rkl
Väkiviinaetikkaa
1 tl
Sinapinsiemeniä
(2 kaffirlimen lehteä halutessasi)
1/4 tl
Suolaa
2 kpl
limeä

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Liota sillifileitä kylmässä vedessä jääkaapissa tunti.

150 g
(1 pkt) matjessillifileitä
2

Mittaa vesi, sokeri, etikka, sinapinsiemenet ja suola kattilaan. Lisää halutessasi kaffirlimetin lehtiä. Kiehauta ja siirrä jäähtymään.

1/2 dl
Vettä
2 rkl
Sokeria
1 rkl
Väkiviinaetikkaa
1 tl
Sinapinsiemeniä
1/4 tl
Suolaa
(2 kaffirlimen lehteä halutessasi)
3

Purista limenmehu ja lisää se jäähtyneeseen liemeen. Leikkaa samalla 2–3 limeviipaletta purkkiin kerrostettavaksi.

2 kpl
limeä
4

Leikkaa liotetut sillifileet reilun sentin viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lado sillit ja valkosipuliviipaleet purkkiin. Lisää limeviipaleet. Kaada liemi päälle. Anna maustua seuraavaan päivään. Koristele silli korianterilla.

150 g
(1 pkt) matjessillifileitä
2 kpl
valkosipulinkynttä
Tuoretta korianteria
Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 15.11.2017
|
Muokattu: 31.10.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

61

256

2,1 g

0,5 g

7,0 g

6,8 g

0,4 g

2,5 g

1,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Tuoretta korianteria,

0,5 dl Vettä,

1 tl Sinapinsiemeniä,

(2 kaffirlimen lehteä halutessasi).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli