Lime-valkosipulisilli
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Lime ja valkosipuli antavat sillille raikkaan aasialaisen makuvivahteen. Purista limenmehua liemeen ja lisää vielä muutama viipale valkosipulisillien joukkoon.
| 150 g | (1 pkt) matjessillifileitä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| Liemi | |
|---|---|
| 1/2 dl | vettä |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 rkl | väkiviinaetikkaa |
| 1 tl | sinapinsiemeniä |
| 2 kpl | kaffirlimen lehteä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 2 kpl | limeä |
- 1.
Liota sillifileitä kylmässä vedessä jääkaapissa tunti.
- 2.
Mittaa vesi, sokeri, etikka, sinapinsiemenet ja suola kattilaan. Lisää halutessasi kaffirlimetin lehtiä. Kiehauta ja siirrä jäähtymään.
- 3.
Purista limenmehu ja lisää se jäähtyneeseen liemeen. Leikkaa samalla 2–3 limeviipaletta purkkiin kerrostettavaksi.
- 4.
Leikkaa liotetut sillifileet reilun sentin viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lado sillit ja valkosipuliviipaleet purkkiin. Lisää limeviipaleet. Kaada liemi päälle. Anna maustua seuraavaan päivään.
Lime-valkosipulisilli
Lime ja valkosipuli antavat sillille raikkaan aasialaisen makuvivahteen. Purista limenmehua liemeen ja lisää vielä muutama viipale valkosipulisillien joukkoon.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | (1 pkt) matjessillifileitä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
Liemi | |
| 1/2 dl | vettä |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 rkl | väkiviinaetikkaa |
| 1 tl | sinapinsiemeniä |
| 2 kpl | kaffirlimen lehteä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 2 kpl | limeä |
Valmistus
- 1
Liota sillifileitä kylmässä vedessä jääkaapissa tunti.
Määrä Ainesosa 150 g (1 pkt) matjessillifileitä - 2
Mittaa vesi, sokeri, etikka, sinapinsiemenet ja suola kattilaan. Lisää halutessasi kaffirlimetin lehtiä. Kiehauta ja siirrä jäähtymään.
Määrä Ainesosa 1/2 dl vettä 2 rkl sokeria 1 rkl väkiviinaetikkaa 1 tl sinapinsiemeniä 1/4 tl suolaa 2 kpl kaffirlimen lehteä - 3
Purista limenmehu ja lisää se jäähtyneeseen liemeen. Leikkaa samalla 2–3 limeviipaletta purkkiin kerrostettavaksi.
Määrä Ainesosa 2 kpl limeä - 4
Leikkaa liotetut sillifileet reilun sentin viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lado sillit ja valkosipuliviipaleet purkkiin. Lisää limeviipaleet. Kaada liemi päälle. Anna maustua seuraavaan päivään.
Määrä Ainesosa 150 g (1 pkt) matjessillifileitä 2 kpl valkosipulinkynttä
Ravintosisältö
61
Energiaa kcal
256
Energiaa kj
2,1 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,0 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
2,5 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
61
Energiaa kcal
256
Energiaa kj
2,1 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,0 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
2,5 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Sinapinsiemeniä, 2 kpl kaffirlimen lehteä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























