Mansikkabritakakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mansikkabritakakku

Annokset
12
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
175°C
Klassinen britakakku tuo kesän kahvipöytään. Pehmeän pohjan, kermaisen mansikka-sitruuna täytteen ja rapean marenkipinnan yhdistelmää on mahdotonta vastustaa.
Jaa Somessa

Ainekset

150 g
Voita tai margariinia
1 1/2 dl
Sokeria
4 kpl
Keltuaista
2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 1/2 dl
Maitoa

MARENKI

4 kpl
Valkuaista
2 dl
Sokeria
1 dl
Mantelilastuja

TÄYTE

2 - 3 kpl
Sitruunaa (noin 2 dl mehua)
400 g
Mansikoita
2 1/2 dl
(1 prk) vispikermaa (esim. flora vispi)
200 g
(1 rasia) vaniljatuorejuustoa
1/2 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Lemon curd -sitruunatahnaa
1/4 kpl
ruukku minttua

Näin teet

1

Vinkit:

  • Mehusta aikuisten kakun mansikat desissä sitruslikööriä. Sekoittele mansikoita välillä ja valuta likööri pois, kun mansikat ovat maustuneet noin puoli tuntia.
  • Korvaa gluteenittomassa versiossa vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.
  • Käytä maidottomassa britassa maidotonta margariinia ja korvaa maito vahvalla kahvilla, jolloin pohjasta tulee hieman mokkainen. Käytä täytteessä soijavispiä kerman tilalla ja maustamatonta soijalevitettä.
2

Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää joukkoon keltuaiset yksitellen samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi maito ja sekoita.

3

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi.

4

Valmista marenki. Laita valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vaahdotuksen loppuvaiheessa. Vatkaa vielä hetki.

5

Levitä valkuaisvaahto taikinan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

6

Purista sitruunoista mehu. Jätä muutama mansikka koristelua varten ja viipaloi loput. Laita mansikkaviipaleet sitruunamehuun maustumaan noin puoleksi tunniksi. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokeri. Lisää lemon curd ja sekoita.

7

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja neljään osaan. Valuta mansikat. Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle. Levitä päälle kolmasosa täytteestä sekä mansikoista. Toista, kunnes kakku on koottu. Jätä päällimmäiseksi kakkupohja ilman täytettä. Koristele mansikoilla ja mintunlehdillä.

Resepti
Kati Pohja
Kuvat
Päivi Ristell
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 9.7.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja41 g495 g
Proteiinia8 g94 g
Rasvaa30 g365 g
Kuituja2 g23 g
Energiaa kj1994 23928
Energiaa kcal476 5715

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Leivinjauhetta

  • 1,5 dl Lemon curd -sitruunatahnaa

  • 0.25 kpl ruukku minttua

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja41 g495 g
Proteiinia8 g94 g
Rasvaa30 g365 g
Kuituja2 g23 g
Energiaa kj1994 23928
Energiaa kcal476 5715

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Leivinjauhetta

  • 1,5 dl Lemon curd -sitruunatahnaa

  • 0.25 kpl ruukku minttua

Resepti
Kati Pohja
Kuvat
Päivi Ristell

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.