Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tällä hetkellä lähimaksulla voi hoitaa enintään 25 euron ostokset.

Huiskauttaminen on huippulukemissa – Jopa 50 prosenttia S-Pankin korttimaksuista tehdään lähimaksuna

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Nina Kaverinen
Julkaistu: 2.1.2019
|
Muokattu: 1.4.2022
Keväällä lähimaksun yläraja nousee 50 euroon.

Lähimaksun ansiosta korttia ei tarvitse laittaa maksupäätteeseen eikä tunnuslukua näppäillä – paitsi silloin tällöin, kun kortin tila tarkistetaan ja maksupääte pyytää viemään kortin sirulukijaan ja antamaan tunnusluvun.

Tällä hetkellä lähimaksulla voi hoitaa kaikki enintään 25 euron ostokset niillä maksupäätteillä, jotka hyväksyvät lähimaksuja. Tämän tunnistaa neljästä erikokoisesta kaaresta muodostuvasta symbolista.

Lähimaksupäätteen tunnistaa neljästä erikokoisesta kaaresta muodostuvasta symbolista.

Suomalaiset ovat omaksuneet lähimaksun nopeassa tahdissa. S-Pankki toi kortteihinsa lähimaksun vuonna 2014. Nyt jo 2 miljoonalla suomalaisella on käytössään S-Etukortti Visa, josta tuo ominaisuus löytyy.

S-Pankin korteilla tehtävistä debit- eli pankkikorttimaksuista jo 50 prosenttia on lähimaksuja.

”Mielenkiinnolla odotan, miten mobiilimaksaminen kehittyy tänä vuonna”, S-Pankin korttiasiantuntija, tuoteryhmäpäällikkö Marketta Lundell sanoo.

Ylärajan nostolla helpostusta arkeen

Huhtikuussa 2019 lähimaksujen yläraja nousee 25 eurosta 50 euroon. Muutoksen taustalla on asiakkailta tullut palaute, ja myös pankit ja kaupat ovat kannattaneet rajan nostamista.

”Lähimaksaminen on turvallinen ja nopea tapa maksaa ostokset, mutta 25 euron raja jää helposti liian alhaiseksi vaikkapa perheen ruokaostoksissa. Muutos helpottaa varmastikin meidän kaikkien arkea”, Lundell kertoo.

50 euroa valikoitui uudeksi rajaksi myös kansainvälisen vertailun perusteella. Lähimaksurajaa on aiemmin nostettu onnistuneesti muun muassa Saksassa 25 eurosta 50 euroon.

”Lähimaksurajojen nostaminen ei ole lisännyt väärinkäytöksiä muissa maissa. Jatkossakin kaikki vähän isommat maksut varmennetaan joka kerta”, Lundell sanoo.

Jatkossakin kaikki vähän isommat maksut varmennetaan joka kerta.

Maksut varmennetaan tarkistamalla, että tilillä on riittävästi katetta ja että korttia ei ole esimerkiksi ilmoitettu kadonneeksi. Jatkossakin tunnusluku täytyy aina välillä näppäillä maksupäätteeseen.

”Uskon, että lähimaksurajan nostaminen 50 euroon tulee lisäämään lähimaksun suosiota entisestään.”

Lue myös

Lisää aiheesta