Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Joulukuun Yhteishyvä jaetaan koteihin 26.11.–2.12.2020.

Joulukuun Yhteishyvä kertoo, miten Suomi söi 2020

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 26.11.2020
|
Muokattu: 15.10.2021
Keväällä korona mullisti arjen ja vaikutti dramaattisesti kauppa-asiointiin. Lue Yhteishyvästä, millainen ruokavuosi meillä on ollut. Sesonki-lehdestä löydät takuuvarmat ohjeet joulupöytään.

Koronan rajoittamassa arjessa ruokakauppa on ollut paikka hakea turvaa ja tuttuutta, mutta myös tapa saada vaihtelua arkeen. Miten ruokakassiemme sisältö muuttui vuoden aikana ja miten olemme kaupassa asioineet?

Täältä pääset lukemaan joulukuun Yhteishyvän jutun dramaattisesta ruokavuodesta. Siirryitkö sinäkin tekemään verkkoon ostoksia, kuten Hamaran perhe? Tai innostuitko leivonnasta samoin kuin Hurmalaiset? Tai ehkä siirryit etätöihin ja kotilounaisiin?

Poikkeusvuosi on vaikeuttanut entisestään monien taloudellista tilannetta. Kerromme, kuinka Hyvä Joulumieli -keräys on tänä vuonna entistäkin tärkeämpi.

Ruokateesini-juttusarjassa vuorossa ravitsemustieteilijä Henna Vepsäläinen: "Yksittäisten ruoka-aineiden ihannointi tai haukkuminen on turhaa."

Hauhalan Hanhifarmi on valtakunnan ainoa hanhenkasvattaja. Tilan omistajat uskovat, että tuottajien kannattaisi entistä avoimemmin näyttää, miten Suomessa asiat tehdään. Se lisäisi suomalaisen ruoan arvostusta. "Ihmiset eivät varmaan ymmärrä, kuinka paljon eroa oikeasti on kotimaisilla ja ulkomaisilla tuotteilla", sanoo Virpi Rantalainen. Lue Yhteishyvän Tuotteen takana -juttu hanhitilata.

Kurkistamme lehdessä myös 100 vuoden taakse: millaisia reseptejä Yhteishyvä tarjosi 1920? Sekä pohdimme, mitä koulun ruokalistalta mahtaa löytyä vuonna 2050.

Sesonki-lehti tarjoaa ruokavinkit niin pikkujouluiltoihin kuin pyhäpäiviin. Täältä löydät reseptit.

Rentouttavaa joulun aikaa koko Yhteishyvän toimituksen puolesta!

Yhteishyvä-lehti ilmestyy kuusi kertaa vuodessa, joka toinen kuukausi. Suuren painosmääränsä vuoksi lehti jaetaan useana eri päivänä.

Lue uusimman Yhteishyvän juttuja

Osallistu lukija- tai ristikkokilpailuun

Lue Yhteishyvän näköislehtiä

Lisää aiheesta