Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Koristele kukilla! Upea lehtikranssi ja näyttävät hortensiat juhlapöytään

Teksti:
Anna-Kaisa Melvas
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 23.5.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Reilun kaupan ruusut koristavat kevään juhlien kattauksen edullisesti. Hyödynnä koko kukka ja tee lehdistä vehreä köynnös. Lahjapöydän koristelu onnistuu vaivattomasti näyttävillä hortensioilla.

Parasta ruusussa on sen monipuolisuus ja kestävyys leikkokukkana. Hyödynsimme koko kukan ja teimme ruusunlehdistä vehreän köynnöksen juhlapöytää kiertämään.

Tarvikkeet:

Ruusut lasipurkeissa

Leikkaa ruusut puukolla tai terävällä veitsellä lyhyiksi.
Puhalla ruusun kukkaan sisälle, jos ne eivät ole riittävän avonaisia. Näin saat runsaamman näköisen asetelman.
Kaada haalea vesi ja kimpun mukana tullut lisäravinne tasaisesti purkkeihin. Asettele 3-5 kukkaa/purkki. Asetelmissa  pariton määrä on aina kauniimpi kuin parillinen. Sommittele lasipurkit rykelminä kattaukseen.

Vinkki: etiketit irtoavat parhaiten kuumalla saippuavedellä ja liimakohdat parhaiten ruokaöljyllä.

Lehtikranssi

Valitse ruusunvarsista kauneimmat lehdet kranssia varten. Leikkaa ne irti varsista. Katkaise rautalangasta 50 – 70 cm pituinen pätkä, jota kierrät lehtivarsien ympärille. Tee viherkranssipätkiä niin monta kuin tarvitset pöydän reunaa kiertämään. Voit samalla idealla tehdä myös serviettipidikkeet rautalangasta ja lehdistä.

Hurmaavat hortensiat

Lahjapöydän koristelu onnistuu vaivattomasti näyttävillä hortensioilla. Metallilaatikkoon upotetut ruukkuhortensiat hehkuvat väriloistossaan lipaston tai sivupöydän päällä.

Tarvikkeet:

  • kaksi ruukkuhortensiaa
  • metallilaatikko

Hortensiat leikkona

Ruukkuhortensioista saa aikaiseksi myös leikkokukka-asetelman. Oksien katkomien voi tuntua aavistuksen hurjalta hommalta, mutta näyttävä lopputulos palkitsee saksikäden. Ruukun voi istuttaa maahan vielä leikkauksen jälkeen.

Vinkkejä juhlien järjestämiseen