Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Bistroklassikko Lyonin salaatti saa mahtavan parin raikkaasta rieslingistä

Teksti:
Laura Kaapro, Anne Ponkkonen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 8.7.2024
|
Muokattu: 15.7.2024
Ruoka ja juoma ovat yhdessä parhaimmillaan ”täydellinen match”, eli makuelämys on enemmän kuin osiensa summa. Bistroklassikko Lyonin salaatti saa mahtavan parin lasillisesta raikasta rieslingiä.

Sopiva tavoite lomapäivän toiminnaksi voisi olla lounassalaatin kokoaminen ja hedelmäisen valkoviinin kaataminen lasiin. Simppeleistä aineksista koottava Lyonin salaatti ja hyvin viilennetty Tausendhügel Riesling 8 % (Saksa, Rheinhessen) on resepti täydellisen kesäpäivän hetkeen.

Lyonin salaatissa maistuvat rapea pekoni, keitetty kananmuna ja oliiviöljyssä paistetut leipäkuutiot. Näiden ainesten vuoksi viinin on tuotava pöytään sopivan raikasta ja sitruksista voimaa. Keskihapokas riesling hoitaa homman: se läpäisee pääraaka-aineiden täyteläisyyttä ja palauttaa tasapainon salaatin rasvaisuuden ja raikkauden välillä.

Lyonin salaatti ja hyvin viilennetty Tausendhügel Riesling 8 % on resepti täydellisen kesäpäivän hetkeen.

Juomavalintaa ohjaa yhtä lailla myös salaatin kastike. Viiniä voi ajatella toisena kastikkeena, jonka lopullisena tehtävänä on koota aterian maut yhteen.

Lyonin salaatin kastike sekoitetaan kokojyväsinapista, omenaviinietikasta, oliiviöljystä ja hunajasta: klassinen ranskalainen yhdistelmä pikanttia hapokkuutta ja makeutta. Kastikkeen paras juomakaveri myötäilee näitä piirteitä. Puolikuiva, hedelmäinen ja hivenen mineraalinen riesling pitää kokonaisuuden houkuttelevana salaatin viimeiseen haarukalliseen asti.

Lasillisen äärelle on hauska jäädä istuskelemaan myös ruokailun päätteeksi, sillä iloisen eloisa Tausendhügel Riesling 8 % toimii erinomaisesti kesäisenä seurustelujuomana. Yhdistä se myös pikkusuolaisten naposteltavien seuraan ja jopa hieman tulisten ruokien kumppaniksi.

Valmista Lyonin salaatti tällä reseptillä

Kokeile myös