Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tässä on mahtava makupari: Yhdistä raikas pils-olut mätidippiin ja sipseihin

Teksti:
Laura Kaapro, Anne Ponkkonen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 11.4.2024
|
Muokattu: 17.4.2024
Ruoka ja juoma ovat yhdessä parhaimmillaan ”täydellinen match”, eli makuelämys on enemmän kuin osiensa summa. Tässä vinkki oivaltavaan makuharmoniaan.

Mätidippi ja sipsit kuuluvat toisilleen yhtä täydellisesti kuin ystävät ja juhlien – vaikkapa vapun – etkot. Optimoi rennon herkullisen napostelusetin kylkeen ihanteellinen juoma kevään odotetuimman juhlan kunniaksi.

Kylmä pils-olut on ensiluokkainen pari perunalastuille ja mätidipille. Pilsin eloisat hiilihappokuplat tanssivat suussa ja virkistävät makunystyröitä napostelun lomassa. Kulaus pilsiä, ja olet valmis uuteen sipsi-dippi-suupalaan.

Pils on sipsien ja mätidipin parina kuitenkin paljon enemmän kuin suun raikastaja. Pilsit ovat hieman rapsakammin humaloituja kuin esimerkiksi vaaleat lagerit, mutta niistä löytyy myös maltaista makeutta. Pilsit ovat siis hyvin tasapainoisia ja makumaailmaltaan puhtaita oluita.

Miksi panostaa dipin aineksiin, jos juoma peittää ne kuitenkin? Pilsiä lasiin, ja tätä ongelmaa ei juhlissasi koeta.

Pils-oluet eivät peitä mätidipin tyylikkäitä makuja: kirjolohenmätiä, limettiä, tilliä tai ruohosipulia. Sen sijaan ne nostavat aromeja esiin. Miksi panostaa dipin aineksiin, jos juoma peittää ne kuitenkin? Pilsiä lasiin, ja tätä ongelmaa ei juhlissasi koeta.

Hyvä juoma vapun tarjoilukulhojen kylkeen on Keisari Luomu Pils. Sen hedelmäisyys tukee mätidipin eleganssia, ja pyöreä maltaisuus tasapainottaa herkkupalojen suolaisuutta. Rapsakka humalointi raivaa tien ranskankerman täyteläisyyden läpi, jotta suupalojen ja oluen aromit varmasti tavoittavat suun makunystyrät.

Näin sipsit, dippi ja juoma siis kohtaavat täydellisesti puolivälissä makumatkaa!

Vielä lisää twistiä? Pils-oluiden lisäksi mätidipin kumppania voi etsiä trendikkäiden hapanoluiden maailmasta. Siemaus poreilevan raikasta hapanolutta on hyvä vaihtoehto suolaisten sipsien ja täyteläisen dipin kumppanina.

Perinteisen vaalean lagerin ystävä voi puolestaan poimia oluthyllystä joko kypsän sitruksisen tai hieman yrttisemmän lager-oluen. Jokaiselle juhlijalle sopii pirteä alkoholiton lager, jonka hienovaraiset humalan vivahteet virkistävät napostelukulhon ääressä.

Valmista mätidippi tällä reseptillä

Lue myös