Lyonin salaatti
Ainekset
Krutongit
Vinegretti
Valmistus
Valmista krutongit. Kuutioi leipäviipaleet. Kuori ja hienonna valkosipuli. Paista leipäkuutiot ja valkosipuli rapeiksi öljyssä pannulla.
Keitä munia 7 minuuttia. Kuori ja halkaise jäähtyneet munat. Valmista pavut pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja kuivaa salaatti, revi suupaloiksi. Huuhtele ja halkaise tomaatit. Paista pekonit rapeiksi pannulla. Nosta talouspaperin päälle. Viipaloi jäähtyneet pekonit.
Sekoita vinegretin ainekset kulhossa.
Kokoa salaatti tarjoilulautaselle. Valuta vinegretti päälle.
Vinkki: Perinteisesti salaattiin kuuluu uppomuna.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
474
1984
37,3 g
9,3 g
17,8 g
6,5 g
3,3 g
16,3 g
1,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl omenaviinietikkaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli