Lyonin salaatti
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Ranskalainen maalaissalaatti on monien ranskalaisten ravintoloiden vakioannos. Salaatti sisältää pekonia, munaa ja leipää, joten se sopii hyvin myös pääruoaksi. Salaattia maustaa pikantti sinappinen kastike.
| 4 kpl | kananmunaa |
| 200 g | (1 ps) vihreitä papuja (pakaste) |
| 200 g | rapeaa salaattia |
| 250 g | (1 rs) miniluumutomaatteja |
| 170 g | (1 pkt) pekonia |
| Krutongit | |
|---|---|
| 4 kpl | viipaletta paahtoleipää |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| Vinegretti | |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | omenaviinietikkaa |
| 2 tl | kokojyväsinappia |
| 1 tl | hunajaa |
- 1.
Valmista krutongit. Kuutioi leipäviipaleet. Kuori ja hienonna valkosipuli. Paista leipäkuutiot ja valkosipuli rapeiksi öljyssä pannulla.
- 2.
Keitä munia 7 minuuttia. Kuori ja halkaise jäähtyneet munat. Valmista pavut pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja kuivaa salaatti, revi suupaloiksi. Huuhtele ja halkaise tomaatit. Paista pekonit rapeiksi pannulla. Nosta talouspaperin päälle. Viipaloi jäähtyneet pekonit.
- 3.
Sekoita vinegretin ainekset kulhossa.
- 4.
Kokoa salaatti tarjoilulautaselle. Valuta vinegretti päälle.
Ranskalainen maalaissalaatti on monien ranskalaisten ravintoloiden vakioannos. Salaatti sisältää pekonia, munaa ja leipää, joten se sopii hyvin myös pääruoaksi. Salaattia maustaa pikantti sinappinen kastike.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 200 g | (1 ps) vihreitä papuja (pakaste) |
| 200 g | rapeaa salaattia |
| 250 g | (1 rs) miniluumutomaatteja |
| 170 g | (1 pkt) pekonia |
Krutongit | |
| 4 kpl | viipaletta paahtoleipää |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
Vinegretti | |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | omenaviinietikkaa |
| 2 tl | kokojyväsinappia |
| 1 tl | hunajaa |
Valmistus
- 1
Valmista krutongit. Kuutioi leipäviipaleet. Kuori ja hienonna valkosipuli. Paista leipäkuutiot ja valkosipuli rapeiksi öljyssä pannulla.
Määrä Ainesosa 4 kpl viipaletta paahtoleipää 1 kpl valkosipulinkynsi 2 rkl oliiviöljyä - 2
Keitä munia 7 minuuttia. Kuori ja halkaise jäähtyneet munat. Valmista pavut pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja kuivaa salaatti, revi suupaloiksi. Huuhtele ja halkaise tomaatit. Paista pekonit rapeiksi pannulla. Nosta talouspaperin päälle. Viipaloi jäähtyneet pekonit.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 200 g (1 ps) vihreitä papuja (pakaste) 200 g rapeaa salaattia 250 g (1 rs) miniluumutomaatteja 170 g (1 pkt) pekonia - 3
Sekoita vinegretin ainekset kulhossa.
Määrä Ainesosa 3 rkl oliiviöljyä 1 rkl omenaviinietikkaa 2 tl kokojyväsinappia 1 tl hunajaa - 4
Kokoa salaatti tarjoilulautaselle. Valuta vinegretti päälle.
Vinkki: Perinteisesti salaattiin kuuluu uppomuna.
Ravintosisältö
474
Energiaa kcal
1984
Energiaa kj
37,3 g
Rasvaa
9,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,8 g
Hiilihydraatteja
6,5 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
16,3 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
474
Energiaa kcal
1984
Energiaa kj
37,3 g
Rasvaa
9,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,8 g
Hiilihydraatteja
6,5 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
16,3 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl omenaviinietikkaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























