Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pääkaupunkiseudun terassit – älä kävele näiden helmien ohi

Teksti:
Tuuli Kanerva
Kuvat:
Anton Sinelnikov
Julkaistu: 24.6.2024
|
Muokattu: 24.6.2024
Nämä 4 + 1 kesäterassia sopivat lomailijalle. Varjoa kaipaavalle on viihtyisät sisäpihaterassit ja auringosta nauttivalle istuskelua veden äärellä. Terassitunnelmaan pääsee myös ratikan kyydissä.

Tornin Piha

 • Löydä paikalle: Ohita Kalevankadun alkupään ravintolakeskittymä ja käänny heti sen jälkeen oikealle Yrjönkadulle. Hotelli Tornin sisäänkäynnin jälkeen seinustalla on takorautaiset portit, jotka avautuvat tyylikkäälle sisäpihalle. Osoite on Yrjönkatu 26, Helsinki.

 • Miksi juuri tänne: Tunnelma on intiimi ja Piha on sopiva yhdistelmä rentoutta ja vanhojen rakennusten tuomaa arvokkuutta. Terassille ei paista suoraan aurinko, mutta lämpimät värit, auringon heijastukset ja runsaat istutukset saavat sen näyttämään kutsuvalta ja viihtyisältä. Kesäperjantaisin ja -lauantaisin Pihalla esiintyy DJ.

 • Ruoka ja juoma: Pihalle voi tilata muun muassa hapanjuuripizzaa, joka on leivottu Tornin omaan Irma-hapanjuureen. Lasissa maistuvat oluet, viinit ja trendikkäät spritzerit.

 • Asiakkaan perustelu: ”Tämä on tällainen kesäkeidas. Tyylikäs ja siisti paikka, jonka muidenkin soisi löytävän.”

Memphis Hakaniemi

 • Löydä paikalle: Kun Hakaniemestä etsii väripilkkuja, katse osuu Memphisin terassille. Auringossa paistattelevat värikkäät pöydät ja tuolit löytää, kun kääntyy Hämeentieltä Eläintarhantielle kohti Tokoinrantaa. Osoite on Siltasaarenkatu 18–20, Helsinki.

 • Miksi juuri tänne: Memphisin terassille paistaa aurinko melkein koko päivän. Se on loistavien kulkuyhteyksien päässä, mutta kuitenkin hieman sivussa vilkkaasta Hämeentiestä. Terassilta voi katsella auringossa kimmeltävää Tokoinrantaa ja matka jatkuu kätevästi Kallion yökerhoihin, kun aurinko laskee.

 • Ruoka ja juoma: Keittiö on auki lounaasta myöhäiseen iltaan. Ruoka on saanut vaikutteita Aasiasta ja Amerikasta, ja listalta löytyykin muun muassa halloumiranskalaiset miso-pippuriketsupilla. Pikkusyötävien kanssa voi juoda esimerkiksi mojitoja, joissa maistuvat muun muassa mansikka, omena ja ananas.

 • Asiakkaan perustelu: ”Tää näytti aurinkoiselta ja oli sopivasti matkan varrella, kun oon menossa Krunasta Kallioon.”

Grill it! Tapiola Garden

 • Löydä paikalle: Juuri uudistetun Original Sokos Hotel Tapiola Gardenin yhteydessä olevalle terassille löytää, kun suunnistaa kohti Espoon Kulttuurikeskusta. Metrolta paikalle kävelee viidessä minuutissa kauppakeskus Ainoan läpi. Osoite on Tapionaukio 3, Espoo.

 • Miksi juuri tänne: Uniikki ympäristö ison ja avaran vesialtaan reunalla tekee tästä terassista käymisen arvoisen. Grill it!:n terassille kulkiessa voi ihailla Tapiolalle tyypillistä funkkisarkkitehtuuria. Tämä paikka kannattaa painaa mieleen myöhäiskesän pimeneviä iltoja varten, jolloin Espoon Kulttuurikeskuksen kaunis valaistus heijastuu veden pintaan.

 • Ruoka ja juoma: Nimensä mukaisesti Grill it! tarjoaa kuumia grilliherkkuja. Valittavana on Välimeren alueelta inspiroituneita alkupaloja, salaatteja, burgereita sekä tietysti erilaisia grillipihvejä.

 • Asiakkaan perustelu: ”Gardenissa on aika ainutlaatuinen miljöö, paljasjalkaisena espoolaisena voin vilpittömästi suositella.”

Radisson Blu Plazan piha

 • Löydä paikalle: Sisäpihan terassille kuljetaan Radisson Blu Plaza -hotellin aulan kautta, vastaanoton takaa. Hotelli on Rautatientorin kulmalla, osoitteessa Mikonkatu 23, Helsinki.

 • Miksi juuri tänne: Korkeiden rakennusten suojassa oleva terassi on rauhallinen. Ympäristö on urbaani ja sopivan rosoinen. Ympäröivien talojen ulkoseinillä on taidetta. Aurinko ei porota tänne läkähdyttävän kuumasti ja suojaisa terassi on miellyttävä myös tuulisella säällä.

 • Ruoka ja juoma: Tällä terassilla kelpaa ruokailla, sillä pöytään kannetaan annoksia hotellin Bistro Vilhon keittiöstä. Salaatit, burgerit ja kalaherkut, kuten skagen vievät nälän kesäpäivänä.

 • Asiakkaan perustelu: ”Ollaan täällä tappamassa aikaa, ennen kun pitää lähteä jatkamaan matkaa. Kiva, että hotellilla on tällainen rauhallinen terassi.”

+ SpåraKOFF

 • Miten löydät: Kirkkaan punaisena loistavan ”Koffin spåran” voi bongata raiteilla Helsingin keskustassa. Sen reitti kiertää keskeisimmät nähtävyydet. Ratikan kyytiin ei voi kuitenkaan nousta mistä tahansa, vaan lähtöpysäkki sijaitsee osoitteessa Mikonkatu 17, Helsinki. Päivittäiset lähdöt kannattaa tarkistaa etukäteen netistä.

 • Miksi juuri tänne: Täysin ainutlaatuinen tapa kiertää Helsingin kantakaupungin tunnetuimmat nähtävyydet ja nauttia vaihtuvista terassimaisista näkymistä. Vanhassa raitiovaunussa on tunnelmaa ja 45 minuutin kierros on juuri sopiva yhden tai kahden juoman nauttimiseen vaihtuvissa maisemissa. Lipusta saa alennusta S-Etukortilla.

 • Ruoka ja juoma: Alkoholillisten juomien lisäksi kiertoajelulla voi nauttia myös alkoholittomia juomia. Virvokkeiden kanssa on mahdollista napostella sipsejä tai pähkinöitä.

 • Asiakkaan perustelu: “Ystävä suositteli tätä ratikkaa meille. Parasta oli nähdä kaupunkia ja sen arkkitehtuuria. Tämä voisi olla myös hauska tapa viettää tunti ystäväporukalla.”

Helsingin terassiopas 2024

Tutustu terasseihin Raflaamossa.

Katso myös nämä

Lisää aiheesta