Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nämä leivonnaiset onnistuvat helposti mökilläkin

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 17.6.2024
|
Muokattu: 17.6.2024
Leivo mökillä näillä resepteillä. Kesäiset herkut kuten kakut, piirakat ja paistokset valmistuvat pienellä vaivalla, osan ilman uunia tai sähkövatkainta.

Kesällä on ihanaa herkutella erilaisilla leivonnaisilla, joissa maistuvat tuoreet marjat, hedelmät sekä raparperi. Itse tekemiseen ei kuitenkaan tee mieli käyttää aikaa tunti tolkulla kuumassa keittiössä.

Herkkuja ilman uunia

Hellepäivinä ei laiteta uunia kuumenemaan, vaan herkutellaan letuilla ja helpoilla kakuilla, joissa hyödynnetään valmiskakkupohjia. Sähkövatkainta tarvitaan kerman vatkaamiseen, mutta muuten näissä leivonnaisissa pääsee todella helpolla.

Räiskäleistä voi kasata näyttävän pinon kermavaahdon ja mansikoiden tai raparperihillon kera. Lettukakku ilahduttaa erityisesti mökillä, kun sen voi kasata muurikalla paistetuista, reunoilta rapeista letuista.

Valmiit kakkupohjat ja marenkilevyt tekevät mökillä herkuttelusta helppoa. Täytteeksi vatkataan kermaa, joka kannattaa tukevoittaa rahkalla tai tuorejuustolla. Vaahdon joukkoon voi sekoittaa myös soseutettuja marjoja, kinuskikastiketta tai vaikka sitruunakreemiä.

Eton Messiä helpompaa ja raikkaampaa jälkiruokaa on vaikea keksiä. Perinteinen englantilainen herkku kootaan valmiista marengista, viipaloiduista mansikoista ja kiiveistä sekä kermavaahdosta. Kermavaahdon pehmeys, marenkien rapeus sekä marjojen ja hedelmien raikkaus ovat hauska yhdistelmä.

Kokoa kakku vuokaan

Mansikkakakku mökkituliaiseksi? Kyllä onnistuu! Veneajelun ja epätasaisen mökkitien kaatumatta kestävä kakku kootaan uunivuokaan. Kakkupohjat paistetaan uunipellillä ja leikataan vuokaan sopiviksi levyiksi. Täytteet voi tietysti valita omien mieltymysten mukaan. Raikkaita ja kesäisiä makuvaihtoehtoja ovat esimerkiksi mansikka-mojito ja raparperi-mansikka.

Jos ei huvita laittaa uunia päälle, vaihtoehtona on italialainen tiramisu. Savoiardi-kekseistä ja täyteläisestä mascarpone-kermavaahdosta koottu jälkiruoka maistuu perinteisenä kahviversiona sekä raikkaana sitruunaisena herkkuna.

Näihin et tarvitse sähkövatkainta

Marjapiirakat ja paistokset ovat mökkikeittiön klassikoita. Piirakkapohjat valmistuvat ainekset sekoittamalla, eikä sähkövatkainta tarvita ollenkaan. Voit myös oikaista pakastetaikinalla tai tehdä piirakan sijaan kaurapaistoksen.

Vinkkejä mökkikeittiöön