Helppo mustikkapiiras | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Helppo mustikkapiiras

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Mustikkapiiras on parhaimmillaan jäähtyneenä tai jääkaappikylmänä.

Ainekset

150 g
Voita tai margariinia
1 dl
Ruokokidesokeria tai taloussokeria
1 kpl
Muna
1 dl
Grahamjauhoja
1 dl
Perunajauhoja
1 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

täyte

3 dl
Mustikoita
200 g
Maitorahkaa tai tuorejuustoa
1 kpl
Muna
3 rkl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja ruokokidesokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Taputtele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200–asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

150 g
Voita tai margariinia
1 dl
Ruokokidesokeria tai taloussokeria
1 kpl
Muna
1 tl
Leivinjauhetta
1 dl
Perunajauhoja
1 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Grahamjauhoja
2

Ripottele esipaistetun pohjan päälle mustikat. Sekoita maitorahkan tai tuorejuuston joukkoon muna, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos mustikoiden päälle ja jatka paistamista 175–200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on jähmettynyt ja saanut hieman väriä.

3 dl
Mustikoita
200 g
Maitorahkaa tai tuorejuustoa
1 kpl
Muna
3 rkl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
Resepti:
Hellapoliisi
Kuvat:
Jami Jaakonen
Julkaistu: 6.11.2012
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1344

321

16,9 g

5,5 g

34,5 g

18,1 g

1,8 g

6,4 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

1 tl Vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli