Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja ruokokidesokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Taputtele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200–asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Ripottele esipaistetun pohjan päälle mustikat. Sekoita maitorahkan tai tuorejuuston joukkoon muna, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos mustikoiden päälle ja jatka paistamista 175–200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on jähmettynyt ja saanut hieman väriä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
321
1344
16,9 g
5,5 g
34,5 g
18,1 g
1,8 g
6,4 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Leivinjauhetta,
1 tl Vaniljasokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli