Vadelmapiirakka

arvosana5/5

(2)arviota
12 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Sekoita helppo piirakkapohja ilman vatkainta ja vaahdottamista. Ripottele murealle pohjalle reilusti tuoreita vadelmia ja kaada päälle samettisen pehmeä, vaniljainen ranskankermatäyte. Tämä marjapiirakka onnistuu myös mustikoista, herukoista ja mansikoista!

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

1 dlsokeria
2 1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 dlkauraleseitä
1 tlleivinjauhetta
1 kplkananmuna
1 dljuoksevaa margariinia
1/2 dlmaitoa

Täyte

225 g(1 rs) vadelmia
200 g(1 prk) ranskankermaa
1 dlmaitoa
2 kplkananmunia
3/4 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria

Lisäksi

mintunlehtiä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa. Lisää muna, rasva ja neste. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlvehnäjauhoja
    1 dlsokeria
    1/2 dlkauraleseitä
    1 tlleivinjauhetta
    1 kplkananmuna
    1 dljuoksevaa margariinia
    1/2 dlmaitoa
  2. 2

    Taputtele taikina jauhotetuin sormin pyöreän piirasvuoan (halkaisija 28 cm) pohjalle ja reunoille. Ripottele vadelmat pohjataikinan päälle.

    MääräAinesosa
    225 g(1 rs) vadelmia
  3. 3

    Sekoita loput täytteen aineet keskenään. Levitä täyte vadelmien päälle ja heiluttele hiukan vuokaa, jotta täyte jakautuu tasaisesti vadelmien lomaan.

    MääräAinesosa
    200 g(1 prk) ranskankermaa
    1 dlmaitoa
    2 kplkananmunia
    3/4 dlsokeria
    2 tlvaniljasokeria
  4. 4

    Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Koristele jäähtynyt piiras halutessasi mintunlehdillä.

Vinkki: Vaihtelua piiraaseen saat muilla marjoilla, esimerkiksi mustikoilla ja herukoilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, mintunlehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä