Vadelmapiirakka
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Sekoita helppo piirakkapohja ilman vatkainta ja vaahdottamista. Ripottele murealle pohjalle reilusti tuoreita vadelmia ja kaada päälle samettisen pehmeä, vaniljainen ranskankermatäyte. Tämä marjapiirakka onnistuu myös mustikoista, herukoista ja mansikoista!
| Pohja | |
|---|---|
| 1 dl | sokeria |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | kauraleseitä |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 dl | juoksevaa margariinia |
| 1/2 dl | maitoa |
| Täyte | |
| 225 g | (1 rs) vadelmia |
| 200 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1 dl | maitoa |
| 2 kpl | kananmunia |
| 3/4 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| Lisäksi | |
| mintunlehtiä | |
- 1.
Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa. Lisää muna, rasva ja neste. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- 2.
Taputtele taikina jauhotetuin sormin pyöreän piirasvuoan (halkaisija 28 cm) pohjalle ja reunoille. Ripottele vadelmat pohjataikinan päälle.
- 3.
Sekoita loput täytteen aineet keskenään. Levitä täyte vadelmien päälle ja heiluttele hiukan vuokaa, jotta täyte jakautuu tasaisesti vadelmien lomaan.
- 4.
Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Koristele jäähtynyt piiras halutessasi mintunlehdillä.
Vadelmapiirakka
arvosana5/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Sekoita helppo piirakkapohja ilman vatkainta ja vaahdottamista. Ripottele murealle pohjalle reilusti tuoreita vadelmia ja kaada päälle samettisen pehmeä, vaniljainen ranskankermatäyte. Tämä marjapiirakka onnistuu myös mustikoista, herukoista ja mansikoista!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 1 dl | sokeria |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | kauraleseitä |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 dl | juoksevaa margariinia |
| 1/2 dl | maitoa |
Täyte | |
| 225 g | (1 rs) vadelmia |
| 200 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1 dl | maitoa |
| 2 kpl | kananmunia |
| 3/4 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
Lisäksi | |
| mintunlehtiä | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa. Lisää muna, rasva ja neste. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl vehnäjauhoja 1 dl sokeria 1/2 dl kauraleseitä 1 tl leivinjauhetta 1 kpl kananmuna 1 dl juoksevaa margariinia 1/2 dl maitoa - 2
Taputtele taikina jauhotetuin sormin pyöreän piirasvuoan (halkaisija 28 cm) pohjalle ja reunoille. Ripottele vadelmat pohjataikinan päälle.
Määrä Ainesosa 225 g (1 rs) vadelmia - 3
Sekoita loput täytteen aineet keskenään. Levitä täyte vadelmien päälle ja heiluttele hiukan vuokaa, jotta täyte jakautuu tasaisesti vadelmien lomaan.
Määrä Ainesosa 200 g (1 prk) ranskankermaa 1 dl maitoa 2 kpl kananmunia 3/4 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria - 4
Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Koristele jäähtynyt piiras halutessasi mintunlehdillä.
Vinkki: Vaihtelua piiraaseen saat muilla marjoilla, esimerkiksi mustikoilla ja herukoilla.
Ravintosisältö
217
Energiaa kcal
907
Energiaa kj
11,3 g
Rasvaa
2,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,4 g
Hiilihydraatteja
15,3 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
217
Energiaa kcal
907
Energiaa kj
11,3 g
Rasvaa
2,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,4 g
Hiilihydraatteja
15,3 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, mintunlehtiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























