Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa. Lisää muna, rasva ja neste. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Taputtele taikina jauhotetuin sormin pyöreän piirasvuoan (halkaisija 28 cm) pohjalle ja reunoille. Ripottele vadelmat pohjataikinan päälle.
Sekoita loput täytteen aineet keskenään. Levitä täyte vadelmien päälle ja heiluttele hiukan vuokaa, jotta täyte jakautuu tasaisesti vadelmien lomaan.
Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Koristele jäähtynyt piiras halutessasi mintunlehdillä.
Vinkki: Vaihtelua piiraaseen saat muilla marjoilla, esimerkiksi mustikoilla ja herukoilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
217
907
11,3 g
2,9 g
23,4 g
15,3 g
1,8 g
4,3 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Leivinjauhetta,
(mintunlehtiä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli